Sülümenli İmam Hatip Ortaokulu Yine Yurt Dışında

Sülümenli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Erasmus+ hareketlilikleri kapsamında 15-22 Mayıs tarihleri arasında Almanya’nın Bobingen şehrine ziyarette bulundular.

Sülümenli İmam Hatip Ortaokulunun İspanya, İzlanda, Almanya ve Türkiye(Çorum) ortaklarıyla Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar) faaliyeti kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı Dönemi’nde kabul edilen “Share our similarities, celebtare our differences; school diversity for students with special educational needs” başlıklı programları kapsamında Okul Müdürü Selami AKKAN’ın destekleriyle ve Proje Sorumlusu İngilizce Öğretmeni Saadet Bihter ÇALIŞKAN ile Türkçe Öğretmeni Ali TEMİZ Almanya’nın Bobingen şehrine iki öğrenciyle beraber 15-22 Mayıs tarihleri arasında eğitsel ve kültürel faaliyetlerde bulunmak üzere gittiler.

Birinci dönem İspanya’nın Malaga şehrine öğretmen ve öğrenci gönderen Sülümenli İmam Hatip Ortaokulu, 15-22 Mayıs tarihleri arasında Almanya’ya da öğretmen ve öğrenci göndererek Erasmus+ programının son hareketliliğini tamamladılar.

İlk kez yurtdışına çıkma heyecanı yaşayan öğrenciler okul ve derslerin gözlemlenmesi dışında Almanya’nın Bobingen, Augsburg ve Münih şehirlerini de gezme imkânı buldular. İngilizce Öğretmeni Saadet Bihter ÇALIŞKAN; öğrencilerin başka bir ülkenin derslerini deneyimlemelerinin ve Almanya’nın birçok tarihi ve doğal güzelliklerini gezmelerinin onlara yaşattığı mutluluğun görülmeye değer olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi