Sultandağı Tarihi Kent Meydanı Projesi Hızla Tamamlanıyor

Vali Gökmen Çiçek ilçe ziyaretleriyle devam eden yatırımları ve projeleri takip etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sultandağı ilçesine giden Vali Gökmen Çiçek, devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Öncelikle Selçuklu eserlerini gün yüzüne çıkaracak Sultandağı Kent Meydanı Projesini inceleyen Vali Gökmen Çiçek, proje kapsamında Sultandağı’nda 800 yıllık bir tarihin ayağa kaldırma çalışmalarını yerinde inceledi.

Selçuklu Eserleri Gün Yüzüne Çıkacak

1249 yılında II. İzzeddin Keykavus’un beylerinden Fahreddin Ali bin Hüseyin (Sahipata) tarafından yaptırılan Sahipata Kervansarayı (İshaklı Kervansarayı), Çarşı Camii, Çifte Hamam ve Laleli Çeşme’yi de kapsayan alanda çalışmaları süren proje ile Selçuklu dönemi yeniden canlanacak. Kasım ayında başlayan proje çalışmaları kapsamında Çifte Hamam ve Çarşı Camii’nin restorasyonu, meydan alanına tarihe uygun taş döşenmesi, sokak sağlıklaştırma çalışmaları ile evlere ahşap giydirme çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmaların mevcut durumuna dair bilgiler alan Vali Gökmen Çiçek, projede eksik gördüğü veya değiştirilmesini istediği hususlar noktasında da gerekli talimatları verdi.

Tarihi Bir Yolculuğa Çıkılacak

Tarihi Kent Meydanı Projesi ile Türkiye’nin ender meydanlarından birisinin Sultandağı ilçesine kazandırılacağını söyleyen ve bu bölgenin muhteşem bir turizm destinasyonuna kavuşacağını ifade eden Vali Çiçek: “Baharın gelmesiyle birlikte yakın zamanda çiçek açacak olan dünyaca ünlü kirazların bahçelerini ziyarete gelen misafirler Selçuklu mimarisinin eşsiz eserlerinin yer aldığı Tarihi Kent Meydanı’nda adeta tarihi bir yolculuğa çıkacak. İnşallah kısa süre sonra bitecek projemiz ile Sultandağı ilçemiz muhteşem bir meydana kavuşacak ve İlçe turizmi canlanacak” dedi.

İlçe programı kapsamında Sultandağı Kadın Kültür Kooperatifi bünyesinde açılan Tekstil Atölyesi’nde de incelemelerde bulunan Vali Gökmen Çiçek, kadınların ürettikleri el emeği ürünlerin üretim aşamaları ve kooperatifin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi