Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya Brüksel'de

BRÜKSEL-Şükrü SAĞLAM- Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Belçika’da bulunan Şuhut ilçe Kaymakamı Nurullah Kaya, Başkent Brüksel'de hemşerileriyle buluştu.

Uzun yıllar Schaerbeek’te Belediye başkan yardımcılığı yapan Sait Köse’nin davetlisi olarak Aspava Restaurant'ta akşam yemeğine katılan Kaymakam Nurullah Kaya, hemşerileri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaya: “Hemşerilerimizi burada görmek güzeldi”

Görevi vesilesiyle Avrupa’da yaşayan birçok kişi ile tanışıklığı olduğuna dikkat çeken Kaymakam Nurullah Kaya, “Hem ziyaret hem ticaret maiyetinde bir ziyaret gerçekleştirmek istedik, ziyaretlerimizde bir çok yatırımcılarla görüşme fırsatı elde ettim. Ziyaretimde bana rehberlik eden Hamza Top vasıtası ile Belçika'da çok sayıda hemşehrilerimizin olduğunu öğrendim. Daha önce Belçika'da Türk kökenli vatandaşlarımızın olduğunu duyuyordum ama bu kadar çok sayıda ve bir arada yaşadıklarını burada görerek şahit oldum. Ziyaretimiz boyunca Ceylan Öztürk kardeşimiz bizi Hamme’de ağırladı. Belçika'nın tarihi ve kültürel yerlerini gezdik. Hatta Hollanda’nın bile bir kısmını gezebildik. Ama bence en güzel yer Brüksel çünkü burada sayınız çok fazla. Belçika'nın yönetiminde ise söz sahibi olmak, onlara renk vermek, Avrupa’ya Türkiye'nin doğru anlatabilmesi açısından Türk kökenli vatandaşlarımızın görev aldığını görmek bizleri mutlu etti. Afyonlu hemşerilerimizi burada görmek güzeldi. Herhalde yapmış olduğum en iyi gezi bu oldu diyebilirim.” diye konuştu.

Kaya: “36 dünya şehirlerinden bir tanesi olduk”

Konuşmasında Afyonkarahisar'ın son yıllarda marka şehir olma yolunda hızlı adımlar attığına vurgu yapan Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, “Hem Afyonumuzun marka olması için hem de ilçelerin ayrı ayrı marka olmaları için hem de istihdamın ve zenginliğin paylaşılması için çalışmalarımız devam ediyor. En son ilimiz Gastronomi şehri Afyon patentini aldı ve 36 dünya şehirlerinden bir tanesi oldu. Bir anda bu Afyon’da değişimi hızlandırdı. Biz Şuhut Kaymakamı olarak gastronomi konusunda Afyon’a katkımız olması için bir Keşkek evi inşaatına başladık. Emirdağ, Bolvadin ve Sandıklı gibi önemli ilçeler de bu yarışın içerisine dahil oldular. Biz de bu güzel rekabeti izliyoruz. Avrupa’daki kardeşlerimizin de bu konuda katkılarını bekliyoruz. Her türlü davetlerine de açığız. Türkiye’deki örgütlenmelerini destekliyoruz. Sait Köse kardeşimiz gibi buradaki kardeşlerimizin Belçika bürokrasisinde ve siyasetinde daha çok söz sahibi olmalarını canı gönülden arzu ediyoruz. Başarılı örneklerimizi tebrik ediyorum ve gelecek nesillere daha iyi bir şekilde Türk topluluğunu kanalize etmiş bir şekilde, Belçika toplumuyla barışık bir şekilde yaşamalarını sağlayacaklardır.Tüm hemşehrilerimizi izin mevsiminde memleketimize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Köse: “Fikir alışverişi yaptık

Siyasi hayatının ilk yıllarından bu tarafa Türkiye’den gelen vekillerle, üst düzey bürokratlarla devamlı onları burada ağırladıklarını ve kendileriyle fikir alışverişleri yaptıklarını belirten Sait Köse, “Aynı şekilde biz de memleketimize gittiğimizde onlar da bizi orada ağırladılar. Fikir alışverişi yapmak devamlı toplumun faydasınadır. Oturup konuları, sorunları konuşmak ve tartışmak her zaman vatandaşın yararınadır. Ne kadar tersi istense de bizden, bizim memleketimizle, ülkemizle, vatanımızla, ilimizle ve ilçemizle hiçbir zaman bağımızı kopartmıyoruz ve bu nesilden nesile devam ediyor. Dedelerimiz de böyleydi, babalarımız da böyleydi, biz de böyleyiz ve çocuklarımız da Türkiye’ye devamlı gidip gelecekler. Ben Sayın Vali yardımcımızı bugün burada ağırlamaktan çok çok mutluyum. Kendisinin hem Belçika hakkında hem de Türkiye hakkında, hem de Afyonumuz hakkında değerli fikirlerini dinledik. İnşallah önümüzdeki izin zamanı vatandaşlarımızı memleketlerine gittiklerinde, hem Emirdağ’da olsun hem de Afyon’da olsun bu vatandaşların daha iyi ağırlanmaları için kendilerinden güzel çalışmalar yapılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi