Su Kayağı Türkiye Şampiyonası Afyonkarahisar’da başladı

Türkiye Su Sporları Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar’da ilk kez düzenlenen Kablolu Su Kayağı Kulüpler Arası Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası başladı. Müsabakalarda 10 farklı şehirden 100 sporcu kıyasıya yarışacak.

Afyonkarahisar’da spor alanında ilkler yaşanmaya devam ediyor. Bugün hem su sporları müsabakaları hem de yamaç paraşütü festivali ilk kez düzenlendi. Su kayağı müsabakalarında bugün elemeler yapılıyor. Yarınki karşılaşmalarda derece girenler ödüllerini alacak.

“Aday milli sporcular belirlenecek”

Su Kayağı Kulüpler Arası Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonasına ilişkin olarak açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu: “ Burada biz 100.Yıl anısına 100 sporcuyla beraber Büyük Taarruz’un o coşkusunu sukay sporunda da yaşayalım istedik. Bu bağlamda federasyon başkanımız sağ olsunlar buraya Türkiye Şampiyonasını verdiler. Uzun aradan beri ilk defa Türkiye Şampiyonası yapılıyor. Türkiye Su Altı Federasyonu bize onur vermiş oldu. Bu bağlamda 100 sporcu burada şu anda yarışıyor. Bir güzel tarafı da şu; buradaki yapılan yarışmanın aday milli sporcuları da burada belirlenmiş olacak. İnşallah ilerleyen günlerde sukay olmayan illerin kamp merkezi de burası olacak. Antrenörlük ve hakemlik kurslarımız da olacak. İşte buradaki şampiyonanın berketi güzellikleri devam ediyor. Ben bu bağlamda tüm Afyon halkının sukay sporuyla tanışmasını istiyorum. Bu tesis inşallah Afyon’daki adrenalini yüksek olan gençlerimize hizmet etmiş olacak. Ben bu bağlamda sayın valimize, sayın belediyemize ve basın camiasındaki arkadaşlarımıza ve mesai arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

“Türkiye Şampiyonasını yapmanın heyecanı içerisindeyiz”

Türkiye Su Altı Sporları Federasyon Başkanı Oğuz Aydın müsabakalara yönelik: “ Büyük Taarruz’un 100.Yıl dönümü münasebetiyle 15 kulüp ve 100 sporcunun katıldığı Kablolu Su Kayağı Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonasını da burada yapmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Burada aday milli takım kadrosunu da seçeceğiz. Afyon ilimiz spor şehri olma yolunda projesine biz de Türkiye Su Altı Sporları branşını buraya getirerek desteklerimizi vereceğiz. Afyon Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Türkiye Şampiyonasının burada yapılmasına çok destek ve katkı verdi. Kendisine çok teşekkür ederim. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, genel müdürlüğümüze, Spor Toto Teşkilat Başkanlığımıza, Afyon Valiliğimize, Afyon Belediyemize ve değerli basın mensuplarına katıldıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Bir diğer taraftan, müsabakalara katılan sporcular şampiyonanın keyifli geçtiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi