Stajyer Avukatlar 'Kurgusal Duruşmada' Yarışıyor

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) stajyer avukatlara yönelik düzenlediği 'Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Ege Bölgesi elemeleri Afyonkarahisar'da başladı.

Bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek TBB Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Ege Bölgesi elemelerine Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Afyonkarahisar ve Denizli'den stajyer avukatlar katılıyor. Afyonkarahisar Güral Otel'de 2 gün sürecek yarışma öncesi konuşan TBB Staj Eğitim Merkezi (SEM) Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Şeref Kısacık şunları söyledi:

1 MAYIS HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

"Bu yarışmayı çok önemsiyoruz. İnsanlar bilgi eksikliğini giderir ama, bir hakim karşısına çıktığı zaman ne tarafta duracak, nasıl savunma yapacak, dilekçe nasıl yazılacak bunları ancak hayat içerisinde öğreniyoruz. Stajyer avukatlarımız da burada bunun ilk adamını atacak. Ekim ayında yapılacak Türkiye finalinde, Türkiye birincisi seçilecek. Dereceye girenlere çeşitli ödüller vereceğiz."

GERÇEĞE UYGUN MAHKEME

Yargıç konumunda olan Jüri Başkanı İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Hukuku öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, yarışmada gerçeğine uygun bir mahkeme yapılacağını belirtti. Yıldız, "Mahkeme ne kadar sanal olsa da, değerlendirmemiz tarafların iddialarını ortaya koyuşlarına, değerlendirmelerine ve anlatışlarına göre olacaktır" diye konuştu.

Eş zamanlı yapılacak yarışmanın ilk gününde yarı finale kalan takımlar belirlenirken, ikinci gün bölge birincileri tespit edilecek. Bölgelerde birinci olan takımlar, 17- 18 Ekim'de Ankara'da yapılacak final yarışmasında, yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunmayla dereceye girme mücadelesi verecek.

Editör: Haber Merkezi