SPOR SALONU VE GENÇLİK MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın ikinci dönem seçim projelerinden olan eski SSK Hastanesi'nin bulunduğu alana yapılacak Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle atıldı.
 
                Seçim öncesi vaatlerini bir bir yerine getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın yoğun yapılaşmadan dolayı, insanların dinlenip eğlenebileceği yerlerin çok az olduğu Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacağı yönünde söz verdiği Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla yapılan temel atma töreni yoğun yağış altında gerçekleştirildi.
 
         Afyonkarahisar halkının da büyük ilgi gösterdiği temel atma törenini açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Spor Kompleksi'nin ardından, temeli atılan ve yapılması planlanan tesislerle birlikte Afyonkarahisar'da salon ve stadyum anlamında eksiğin kalmayacağını söyledi. Bu tesisler sayesinde, Afyonkarahisar'ın sporda daha da ileriye gideceğini kaydeden Yunus Tortop, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
 
                "ARAZİ DEVRİNDE CİDDİ ZORLUKLAR YAŞADIK"
 
                Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise konuşmasında, bir spor tesisinin daha Afyonkarahisar'a kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Daha önce SSK Hastanesi'nin olduğu alanın devri noktasında çok büyük zorluklar yaşadıklarını dile getiren Başkan Çoban, "Gerçekten bu tesisi temel atma aşamasına getirene kadar ciddi zorluklar yaşadık. Burası 20 bin metrekarelik bir alana sahip şehrimizin en güzel yerlerden bir tanesi. Bu yüzden Sağlık Bakanlığımız ilk etapta bu alanı vermek istemedi.  Bu süreçte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu devreye girdi. Maliye Bakanımız ve Sağlık Bakanımızla defalarca görüştü; ancak her defasında 'tamam' denilen işlem bir türlü gerçekleştirilemiyor, arazi tahsis edilmiyordu. Bakanımız en sonunda resti çekti: 'Bundan sonra ne Sağlık Bakanlığına ne de Maliye Bakanlığına yer vermem' dedi. Bakanımızın çabalarından sonra Gençlik Spor Bakanlığına arazinin tahsisi yapıldı" dedi.
 
                "SUAT KILIÇ BAKANIMIZA VERDİĞİ SÖZÜ HATIRLATTIK"
 
                Başkan Çoban şöyle devam etti: "Arazi devrinden sonra sıra geldi ihale ve yapım aşamasına. İnanın bu süreçte hiç kolay olmadı. Bilindiği gibi biz her ay il başkanları toplantısına katılıyoruz. Yine katıldığımız bir toplantıda sıranın en önünde, dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile bizim Bakanımız Veysel Eroğlu'nu yan yana otururken gördüm. Hemen yanlarına gittim. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'a, 'Afyon'a 3 bin ya da 5 bin kişilik bir spor salonu sözünüz vardı, bunu bekliyoruz' dedim. Bakanımız bana dönerek; 'Sayın Başkan, ben büyükşehirlere bile 3 bin-5 bin kişilik spor salonu sözü vermiyorum sana niye vereceğim' yanıtını verdi. Ben de ısrar ettim ve 'ispat edersem yapacak mısınız' dedim. 'İspat edersen yapacağım' diye söz verdi. Toplantından sonra Afyon'a döner dönmez, Spor Kompleksi'nin temel atma töreninde çekilen görüntü kayıtlarını inceledim ve Bakanımızın verdiği o sözü buldum. Görüntüyü hemen Veysel Eroğlu Bakanımıza gönderdim o da Suat Kılıç Bakanımıza göndermiş. Görüntüleri izleyen Suat Kılıç Bakanımız hemen talimatı verdi ve ihale işlemleri başladı. Ancak biliyorsunuz bazı prosedürler nedeniyle ilk ihale iptal edilmek zorunda kaldı. Bunun üzerine; 'yok burası parsellenmiş' 'vay satılmış' 'TOKİ gelecekmiş' gibi dedikodular yapıldı. Neyse ki ikinci ihale yapıldı ve bugün tesisimizin temelini atıyoruz" diye konuştu.
 
                "TESİS YAKLAŞIK 20 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK"
 
                Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 20 milyon liraya mal olacağını belirten Başkan Burhanettin Çoban, tesisin sadece bir spor salonu ve gençlik merkezinden ibaret olmadığını, içerisinde aynı zamanda 4 adet müsabaka ve antrenman salonu olacağını söyledi. Başkan Çoban son olarak, tesisin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun sayesinde yapıldığını ifade ederek kendisine teşekkür etti. Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da tesisin ilimize hayırlı olmasını dileyerek, Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu başta olmak üzere, tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Yağmurun bereket olduğunu ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner ise "Allah bu tesisi hayırlı eylesin ve bu yağmur bereketini Afyonkarahisar için hizmet sağnağına dönüştürsün" dedi.
 
                BAKAN EROĞLU PAZARLIK YAPTI; TESİS 450 GÜNDE BİTECEK
 
                Temel atma törenin kapanış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın konuşmasında tesisin ne büyük zorluklarla yapıldığını anlattığını ifade ederek, "Başkanımızın da dediği gibi bu araziyi Sağlık Bakanlığımızdan alarak Maliye Bakanımızın desteğiyle Gençlik ve Spor Bakanlığı'na tahsis ettik. Ben buradan Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'na, Gençlik ve Spor eski Bakanımız Suat Kılıç'a ve şuan ki Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür ediyorum. Ayrıca Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'ı bu tesisin Afyonkarahisar'a kazandırılması noktasında ortaya koyduğu gayretten dolayı tebrik ediyorum. İlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi. Temel atma törenlerinde yüklenici firmalarla işin bitim tarihiyle ilgili yaptığı sıkı pazarlıkla tanınan Bakan Eroğlu, yine müteahhit firma ile pazarlık yaparak 600 gün olan işin bitiş süresini 450 güne indirerek bu konuda firma sorumlusundan söz aldı. Anneler Günü'nü de unutmayan Bakan Eroğlu temel atma törenin ardından, törene katılan kadınlara karanfil dağıttı.
 
Editör: Haber Merkezi