SPOR OKULLARI EĞİTİME BAŞLADI
Afyonkarahisar Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğinde organize edilen 3. Yaz Spor Okulları, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen törenle başladı.
19 branşta yüzlerce öğrencinin katıldığı 4. Yaz Spor Okulları, muhteşem bir törenle başladı. Vali Yardımcısı Adem Uslu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, İl Müftü Vekili İsmail Yıldırım, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Futbol İl Temsilcisi Nurettin Akşap, Afyonkarahisar Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Aydoğan, Belediyespor Kulüp İdarecisi İbrahim Yılmaz ve sporcular ile birlikte aileler katıldı.
"SPORU, VAZGEÇİLMEZ BİR TUTKU HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"
            Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ise Yaz Spor Okulları'nın üçüncüsünü düzenlemenin mutluğunu yaşadıklarını belirtti. Sporu, toplumun vazgeçilmez tutkusu ve yaşam biçimi haline getirebilmek için birçok sportif etkinlik düzenlediklerini kaydeden Zeki Kuş, Yaz Spor Okulları'nın bu sportif etkinliklerin en önemlileri arasında yer aldığını ifade etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün başlattığı sportif etkinlikler hakkında bilgi veren Kuş, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başta olmak üzere, kendilerine destek veren kuruluşlara teşekkür etti.
            KURAN KURSLARI ÖĞRENCİLERİ SPORA TEŞVİK EDECEK
ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı da Yaz Spor Okulları'nın öğrencilerin yaz tatilini hem sportif aktivitelerle geçirmesi hem de kötü alışkanlıklardan uzak durması açısından önemli bir kazanım sağladığını söyledi. Yaz Spor Okulları'nın hayırlı olmasını dileyen Başkan Küçüksağrıcı, Afyonkarahisar'da sporun verilen destek ölçüsünde geliştiğini ifade etti. Yaz Spor Okulları'nın Afyonkarahisar'da sporun gelişimine önemli ölçüde katkı sağladığını kaydeden Müftü Vekili İsmail Yıldırım ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptıkları protokol çerçevesinde, Yaz Kur'an Kursları'nda hem din eğitimi vereceklerini hem de öğrencileri spora teşvik edeceklerini söyledi.
            GÖSTERİLER TÖRENE RENK KATTI
Afyonkarahisar'ın spor yönünden çok başarılı bir il olduğunu belirten Vali Yardımcısı Adem Uslu ise sporcuları yetiştiren antrenörlere ve beden eğitim öğretmenlerini tebrik etti. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür eden Uslu, Yaz Spor Okulları'na katılan öğrencilere başarılar diledi.
           Yapılan konuşmaların ardından, jimnastik gösterisi sunan minik öğrenciler, törene renk kattı. AKÜ Dans Topluluğu'nun da bir gösteri sunduğu tören, konfeti ve balon şovuyla sona erdi. Yaz sezonu boyunca devam edecek 4. Yaz Spor Okulları'nda, futbol, jimnastik, basketbol, satranç, vücut geliştirme, judo, boks, masa tenisi, tekvando, okçuluk, güreş, tenis, masa tenisi, yüzme eskrim, badminton, voleybol branşlarında eğitim görecek öğrencilere spor sevgisinin yanı sıra sağlıklı yaşam aşılanacak.
Editör: Haber Merkezi