Spor kulüplerini ağırlayacağız

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün Afyonkarahisar’ın sağlık yaban hayatı av ve spor turizminde önemli bir potansiyelinin bulunduğunu anlattı.

Ürün AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı Hatice Özkal İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Aydoğan Merkez İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Levent Seleoğlu İl Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Yusuf Ziya Aydın ile Anadolu Ajansı AA Afyonkarahisar Bürosu’nu ziyaret etti.

Turizm bölgesi olduk
Ürün şunları söyledi: "Havalimanının açılması otoyolların tamamlanması ve hızlı trenin hizmete girmesiyle bölge önemli hareketlilik kazanacak. Afyonkarahisar’da 10 bin yataklı turizm bölgesi oluşturuldu. Gazlıgöl bölgesinde de 10 bin yataklı turizm bölgesi hedefimiz var. Fizik rehabilitasyon hastanesi tamamlandı burada uzmanlar yetişecek. Son olarak kadroları da Meclis’te belirlendi ve Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı. Bu hastane termal sağlık hizmetinin çatı kuruluşu olacak. Hastane yabancı ülkelerin sigorta şirketleriyle anlaşarak müşterisi olan turistlerin ya da vatandaşların tedavisini üstlenecek konaklama ise otellerde olacak. Spor turizmi konusunda yapımı süren tesisler 2 yıla kadar tamamen faal hale gelecek yabancı kulüpleri burada ağırlayacağız."

Editör: Haber Merkezi