SPOR KOMPLEKSİNDE SONA GELİNDİ
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın büyük seçim vaatleri arasında yer alan Spor Kompleksi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Afyonkarahisar Belediyesi, spor kompleksi sayesinde sporu termal turizmle buluşturuyor. Sporun yaygınlaşması, desteklenmesi ve spor tesislerinin yenilenmesi konusunda önemli aşamaları bu dönemde hayata geçiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sporun gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalarla tüm kesimlerin takdirini kazanıyor.
İnşaat çalışmalarının yüzde 85'i tamamlanan Spor Kompleksinin, Temmuz ayı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. Sportif tesislerin tamamlandığı komplekste, geriye kalan işlerin büyük çoğunluğunu çevre düzenleme çalışmaları oluşturuyor.
15 bin kişilik şehir stadyumunun yanı sıra 2'si sentetik, 10'u doğal çim 12 futbol sahasının yer aldığı spor kompleksi içerisinde ayrıca atletizm ve pentatlon sahaları, 1'i kapalı 3 tenis kortu, 2 kapalı spor salonu, güreş eğitim merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, ikili soyunma binası, kamp eğitim merkezi, lojman ve idari binalar ile su kayağı yapılacak yapay bir gölet de bulunuyor.
Afyonkarahisar'da sayıları 10'a yaklaşan 5 yıldızlı termal tesislerin hemen yanında 650 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Spor Kompleksi ile yaz kampı için uygun iklim ve tesis arayan spor kulüplerinin Afyon'a çekilmesi hedefleniyor.
Editör: Haber Merkezi