SP’nin Siyaset okulunda ilk hafta tamamlandı

Saadet Partisi Afyonkarahisar Gençlik Kolları'nın açmış olduğu Siyaset Okulu başladı.
Siyaset Okulunun açılış konuşmasını yapan Siyaset Okulu Başkanı Ercan Ketenci, gençliğin siyaset ile ilişkisini anlattı. Siyasette gençlerin rolü, katkısı ve önemine değinen Ketenci, “Tarih boyunca hem ifsat hem de ıslah hareketlerinde itici güç hep gençler olmuştur. Medeniyetimizin hak ve adalet mücadelesinde de gençlerin gayreti, azmi, inancı ve heyecanı vardır. Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak bizler de, gençliğimizi hazinemiz olarak görüyoruz. Bu hazineyi işleyerek değerine değer katmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda Siyaset Okulu da ciddi bir kilometre taşı olmuştur.” ifadeleriyle çalışmanın önemine vurgu yaptı. Milli Görüş hareketinin, 1969'da yola çıkarken ilk ilkesinin, "önce ahlak ve maneviyat" olduğuna dikkat çeken Ketenci, aynı anlayışla, Siyaset Okulu'nda da, ilk hafta derslerinin "önce ahlak" dersleri ile başladığını duyurdu.

Ayrıca ilk hafta programında; Felsefe Profesörü Kasım Turhan, Ahlak Felsefesinin Temel Kavramları, ve Ahlak Sosyoloji ilişkisi konulu dersleri anlattı.
Dr. Enes Taş, "Ahlak ve din ilişkisi" isimli dersi işlerken, Doç. Dr. Abdülkerim Çalışkan, Ahlak ve Siyaset isimli dersi işleyerek, gençlerle sivil toplum kuruluşlarındaki ve siyasetteki birikim ve tecrübelerini paylaştı.

Kurtuluş Eğitim Merkezi'nde icra edilen Siyaset Okulu'nda, ileriki derslerde analiz edilecek olan makale ve kitaplar öğrencilere dağıtıldı.

5 hafta sürecek olan Siyaset Okulunda akademisyenler, siyasetçiler, bürokratlar, gazeteciler ve alanında uzman kişiler tarafından verilen eğitimlerle geleceğin siyaset adamlarının yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Editör: Haber Merkezi