SP İL İSTİŞARE KURULU TOPLANDI
Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Yakup Budak, "Türkiye, Suriye'ye girmesin" dedi.
Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Teşkilatının yerel seçim istişare toplantısı SP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Yakup Budak başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Budak, yerel seçimlere hazırlık çalışmalarına Türkiye'nin her yerinde devam ettiklerini kaydederek şöyle konuştu: "Bu çalışmalarımızı 3 günden beri Afyonkarahisar'da yapıyoruz. seçimlerden beklentimiz Afyonkarahisar'dan zaferle çıkmak. Saadet Partisi seçimlerde inşallah Afyonkarahisar'a damga vuracak. seçimlerde en büyük dinamizmi göstereceğiz. 18 ilçemizde 36 beldemizde adaylarımızı az çok belirledik. Belki bu isimlerin netleşmesi zaman alabilir ama bütün beldelerde seçime gireceğiz. İlçelerde bütün belediye meclis üyeliklerinde seçimlere gireceğiz."
"TÜRKİYE'NİN ATEŞTE YANMASINI İSTEMİYORUZ"
Konuşmasında Suriye konusuna değinen Yakup Budak, iktidarın bu yöndeki politikasını sert bir dille eleştirerek şunları söyledi:
"Önümüzde çok acil bir konu var. Elbette Şam'da bir katil var binlerce insanı yok eden bir zalim var. Bu gitmelidir ama Şam'daki katil gidecek, yerine Irak'ta 1.5 milyon insanı öldüren katil Amerika mı gelsin? 400 bin kadının iffetini kirleten Coniler mi gelsin? Afganistan'da binlerce insanı yok eden sözüm ona koalisyon mu gelsin? Biz buna karşıyız. Başbakanın 'bir koalisyonda yer almalıyız, koalisyon kurulsun, Suriye'yi işgal edin' sözlerini de asla kabul etmiyoruz. Biz kimin koalisyonun da yer alacağız Conilerle, Fransızlar mı birlikte olacağız. Suriyeli kardeşlerimizi öldürmek için."
Türkiye'nin böyle bir koalisyonda kesinlikle yer almaması gerektiğini belirten Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, Suriye'nin de ABD'li Coniler tarafından işgal edilmesine karşıyız. Müslüman ülkelerin kendi aralarında oluşturduğu güç birliğiyle, İslam birliğiyle Müslüman ülkeler bölge ülkeler kendi güçleriyle bu meseleyi çözmelidir diyoruz. Bunun dışında başka bir yol yoktur. Irak'ta 23 senedir bir işgal var 90 da işgal başladı. Irak her gün daha kötüye gidiyor. Suriye bir Irak, bir Afganistan değil. Suriye çok daha büyük felaketlere İslam dünyasını götürecek bir durumdadır. Hele hele Suriye ateşine Türkiye girecek olursa Türkiye'de bu ateşte yanar, biz Türkiye'nin ateşte yanmasını istemiyoruz."
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti
Editör: Haber Merkezi