SP adayı Uğurlu projelerini açıkladı

Güzide basınımızın değerli temsilcileri, Değerli Afyonkarahisarlı Hemşerilerimiz kıymetli arkadaşlar hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Bugün burada Milli Görüş belediyeciliğinin ilkelerini , hedeflerini ve projelerimizden bazılarını açıklayacağız.

Daha önceki toplantılarımızda Saadet Partimizin DÜRÜST BELEDİYECİLİK PRENSİPLERİNİ 12 maddelik bir manifesto açıklamıştık

Açıkladığımız Manifestoyu Özetle Söylersek

  • Planlı ve Programlı Çalışacağız
  • İşi Ehline Vereceğiz
  • Yolsuzluk ve İsrafa Geçit Vermeyeceğiz
  • Kamu Malına Yetim Malına Sahip Çıkar Gibi Sahip Çıkacağız
  • Partizanlık ve Ayrımcılık Yapmayacağız
  • Kapımız, Her Zaman ve Herkese Açık Olacak
  • Yerel ve Kültürel Değerleri Koruyup Zenginleştireceğiz
  • İşimizi Hızlı, Doğru ve Estetik Biçimde Yapacağız
  • Hesap Verilebilir ve Şeffaf Olacağız
  • Halkımız ile Bütünleşeceğiz
  • Haksız Rant Sağlamayacağız
  • Merhametli ve Adil Olacağız

Geçen hafta açıkladığımız projelerden sonra bu haftaki 15 adet projemizi açıklamaya devam edelim.

DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ANA BAŞLIĞIMIZ :

MALİ DESTEK PROJELERİ

HALKIMIZIN YANINDAYIZ

-SU ÜCRETİNDE İNDİRİM PROJESİ

Su ücretinde % 30 İndirim uygulayacağız.

Önümüze gelen su faturasını görünce yüzümüz gülümsesin diye çalışmalar yapacağız. Su üretimi aynı anda elektrik tüketiyor. Su bize gelene kadar büyük pompalardan geçiyor. Yenilebilir enerjiyle elektrik giderlerini ciddi oranda düşürmeyi bu sayede su ücretlerinde indirimi hedefliyoruz.

AFJETE ABONELİKTE İNDİRİM TEKLİF PROJESİ

AFJET'e abone olanlardan alınan ilk peşinat ücreti düşürülmesi için gerekli çalışmalar yapacağız.

DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ANA BAŞLIĞIMIZ :

TRAFİK,ULAŞIM ve OTOPARK PROJELERİ

TRAFİK , ULAŞIM VE OTOPARK PROJESİ

Yolu Kurtuluş caddesinden, Bankalar caddesinden ya da Basın caddesinden geçen herkesin karşılaştığı trafik çilesini ortadan kaldırmak için yeni düzenlemeler yapacağız.

En önemli olarak üstünde duracağımız hususların başında ulaşım gelmektedir. Çağdaş bir kent’in olmazsa olmaz kuralı olan kesintisiz ve rahat bir trafik akışıdır.

Afyonkarahisar’ımız önümüzdeki dönemde;

Alt ve üst geçitler

Köprülü kavşaklar

Uygun güzergahlarda Bisiklet yolları,

Yeni kavşak düzenlemeleri yapılacak,

Trafik , Ulaşım ve otopark sorunu uzmanlarında yardımıyla çözülecek.

Otopark Sıkıntısı Ortadan Kaldırılacak

Katlı otoparklar yapılacak ve özel sektör de bu konuda teşvik edilecektir.Ayrıca yeni inşaatların mümkün olanlarında otopark yapımı mecbur kılınacaktır.

Trafik sorununu rahatlatmak için Karaman-Özel idare ve 2.Belediye şehir çarşısı oto parklarını işlevsel hale getireceğiz.Otopark ücretleri makul olacak.

Şehir ana giriş yollar karayollarına ait olmakla birlikte gerekli görüşmeler yapılarak kavşaklar şehri Afyonkarahisar’ımıza özel kavşak düzenlemeleri yapılacaktır.

Alt ve üst geçitler belirlediğimiz noktalarda gerçekleştirilecektir.

Böylece şehir merkezine gelecek araçların ana arterdeki yoğunluğu düşürülecek, trafiğin hızlandırılması ve zaman kayıpları azaltılacaktır.

Kentsel Dönüşümün uygulandığı tüm bölgelerde otoparklar yer altına alınacak. Şehrimizde ki bir çok oyun parkının alt kısımlarını otoparka çevireceğiz.

Ana arterler üzerinde, kamulaştırma yoluyla uygun mesafede katlı otoparklar oluşturacağız. Vatandaşlarımız Afyonkarahisarlı olmanın avantajını otopark alanlarında da yaşayacaklar.

ULAŞIM MASTER PLANI

‘Ulaşım Master Planına’ (ULMAP) göre de hedefler belirlenecek ve gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda, şehirde taşıt sayısının hızla arttığı dikkate alınarak gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Trafik akışını düzenli sağlamak, kavşaklardaki tıkanmaları ve kazaları önlemek için alt ve üst geçitler yapılacaktır.

DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ANA BAŞLIĞIMIZ :

ŞEHİR PLANLAMA VE İMAR ÇALIŞMALARI

PROJELERİ

İMARDA ADA PLANLANMASI

İmar’da çarpık arsa planları yerine ‘ADA PLANLANMASINA’ ağırlık verilecektir.

Şehrimizin ticaret ve sosyal gelişmesine paralel olarak çağdaş mimariye uygun iş merkezleri yapımı özendirilecektir.

HAKLAR KORUNACAK ADİL DAVRANILACAK

İmar uygulamalarında hemşehrilerimizle işbirliği içinde olunacak, mülk sahiplerinin başta mülkiyet haklarının olmak üzere kazanılmış hakları korunacaktır.Herkese tekniğe uygun adaletli şekilde ruhsat verilecek.

İmar çalışmalarında vatandaşların çıkarları ile şehrin ihtiyaçları arasında uyum sağlanacaktır.

DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ANA BAŞLIĞIMIZ :

RANT MERKEZLİ DEĞİL, HAK MERKEZLİ DÖNÜŞÜM

Kentsel Dönüşüm de sadece iki husus ön planda tutulacak.

1- AFYONKARAHİSARIN GELECEĞİ

2- AFYONKARAHİSARLININ MENFAATLERİ

KAR AMAÇLI DEĞIL, MALİYETİNE DÖNÜŞÜM

Kentsel Dönüşüm de çok katlı konutlar yapılmasının karşısındayız.Her bölgede dönüşüm maliyetini sağlayacak kadar konut inşaa edeceğiz.

Afyonkarahisar, AFYONKARAHİSARLILARIN OLACAK!

MÜTEAHHİTİNİ SEÇEBİLECEĞİN DÖNÜŞÜM

Dönüşüm de vatandaşın tercihlerine değer vereceğiz Hak sahipleri ada bazında bir araya gelerek,kendi buldukları müteahhitle de dönüşünü gerekleştirebilecekler.

AFYONKARAHİSARLIYA AYRICALIKLI DÖNÜŞÜM

Dönüşüm de vatandaşın hakkını son kuruşuna son metrekaresine kadar koruyacağız. Hak sahipleri, ilave olarak yapılacak konutlardan satın almak istediklerinde, kendilerine öncelik hakkı ve özel indirim imkanı sağlanacak!

HER BÖLGEYE YEŞİL, ÇEVRECI DÖNÜŞÜM

Dönüşüm de her bölgeyi farklı konseptle inşaa edeceğiz. Her bölgeyi farklı mimari ve farklı bitki türleriyle donatarak yaşanabilir, Yeni Afyonkarahisarı oluşturacağız

NET METREKAREYE, NET METREKARE DÖNÜŞÜM

Dönüşümü gerçekleştirirken, vatandaşımızın dairesini net metrekare üzerinden değerlendireceğiz. Bu haliyle metrekare kaybının önüne geçerek mağduriyeti önleyeceğiz.

DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ANA BAŞLIĞIMIZ :

ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI PROJELERİ

YILDIZLI İŞLETME PROJESİ

Gıda üretim ve satış noktalarının taşıdığı şartlar ve sunduğu ürün / hizmet kalitesine göre belediyemiz tarafından sertifikalandırma yapacağız ve bu sertifikayı almaya hak kazanan işletmelerin halka duyurulmasını sağlayacağız. Bu Proje ile Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin temiz ve kaliteli gıdaya ulaşımını kolaylaştırırken diğer taraftan da gıda işletmelerini daha temiz ve kaliteli gıda üretimi konusunda teşvik etmiş olacağız. Sertifika almak isteyen esnafımıza da işletmesini daha temiz ve kaliteli hale getirmesi için her türlü eğitim desteğini ve danışmanlık faaliyetlerini ücretsiz olarak sağlayacağız.

ŞEHRİN MUHTELİF YERLERİNDE ÜCRETSiZ TUVALET HİZMETİ

Afyonkarahisarımızın başta merkezi yerleri ve pazar yerleri olmak üzere birçok yerinde temizliği konusunda kusursuz ücretsiz tuvaletler oluşturacağız.

DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE ANA BAŞLIĞIMIZ :

EĞİTİM PROJELERİ

KÜTÜPHANE ve DİJİTAL KÜTÜPHANE PROJESİ

Tüm halkımızın istifade edebileceği bir kütüphane kuracağız. Belediyemiz bünyesinde online dijital kütüphane oluşturacağız

OKULLLARA DESTEK PROJESİ

Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli olarak okul bahçelerinin çok daha güzel ve eğitici hale getirilmesi için çalışmalar yapacağız, özellikle hafta sonları ve tatillerde bu bahçeleri mahallelimizdeki çocuklara açık hale getirilmesini sağlayacağız. Bu sayede okul bahçeleri ve spor salonlarının atıl olarak durması yerine çok daha verimli bir şekilde Afyonkarahisarlı genç kardeşlerimize hizmet etmesini sağlayacağız.

KREŞ PROJESİ

Belediyemizin kontrolünde kreş oluşturacağız.Bilgi evlerinde bu hizmeti düşük maliyetle halkımıza sunacağız.

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEK PROJESİ

Memleketimizde veya il dışında eğitim gören öğrencilere burs desteği sağlanacak.Hayır sahiplerinden aldığımız bursları burs havuzunda toplayıp eşit bir şekilde dağıtacağız.

Güzide Basınımızın değerli temsilcileri, kıymetli teşkilat mensubu arkadaşlarımız, sevgili hemşerilerimiz.

Bugünküler ile birlikte şu ana kadar açıkladığımız 24 adet projemiz oldu. Açıklanan bu projeler ile ilgili tüm maliyet ve finans çalışmalarımızı hazırlayıp, kaynak konusunda gerekli tetkiklerimizi yaptık.

Bizim yapacağımız belediyenin kaynaklarını savurganlık olan, yüksek maliyetli popülist projelerden ve israftan ziyade, ihtiyaçları karşılayan, sorunları çözen, verimliliğe, üretime ve istihdama yönelik projelere tahsis etmektir. Sadece bugünü düşünen projeler değil bizim projelerimiz 50 yıl sonrasında şehrimizin ihtiyaçlarını karşılamaya hazır olan projelerdir.

Biz iş başına geldiğimizde Belediye yaptığı hizmetleri halka reklam yapmaktan vazgeçecek, ticari bir kuruluş olmayan belediyenin reklama ihtiyacı yoktur. Bu giderlerimizi azaltıp bütçeyi üretime yönlendireceğiz.

Şatafatlı ve maliyeti yüksek açılış törenlerinden vazgeçip, mütevazi açılışlar yaparak bu giderlerimizi azaltacağız. Bu sayede bütçe tasarrufu yaparak verimliliği artıracağız.

Kaynaklarımızda yapılan israfları önlediğimizde sağladığımız tasarruf ile gençlerimize, hanım kardeşlerimize iş ve meslek sahibi olmaları konusunda destek olacağız.

İnşaallah 31 Mart günü yerel seçimlerinde Milli Görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisinin galibiyetiyle sonuçlanan, tüm halkımızında refah ve saadete kavuştuğu bir gün olması dileklerimle, Önümüzdeki hafta diğer projelerimizi anlatmak ve halkımızla paylaşmak üzere yapacağımız toplantıya kadar sizi Allah'a emanet ediyorum.

Basın toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum. Selam ve saygılarımla

Editör: Haber Merkezi