"Sözleşmeli erlerin maaş ve özlük haklarında iyileştirme yapılacak mı?"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, sözleşmeli erlerin maaşlarının bir çok askeri personelden daha düşük olduğunu belirterek, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a sözleşmeli erlerin maaş, özlük hakları ve çalışma saatlerinde düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

HEM MAAŞ HEM ÖZLÜK HAKLARI BAKAMINDAN HAKSIZLIĞA UĞRUYORLAR

"Sözleşmeli erler hem maaş bakımından hem de özlük hakları bakımından haksızlığa uğramaktadır." diyen Milletvekili Köksal önergesinde Bakan Akar'a, "Askeri personel içinde en çok çalışan kişilerden biri olan sözleşmeli erlerin almış oldukları maaş diğer birçok askeri personelden daha aşağıdadır. Bu konuda bir iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusunu sordu.

DÜZENLEME YAPILACAK MI?

Köksal soru önergesinde Bakan Akar'a şu soruları yöneltti:

"Sözleşmeli erler uzun çalışma saatleri boyunca görev yapmaktadır. Ailelerini eş ve çocuklarını bazen haftada 1-2 gün bazen ise hiç görememektedirler. Bu durum aile bütünlüklerini ve dolayısıyla hayatlarını olumsuz etkilemektedir. Savaş, terör saldırısı gibi hallerde elbette kanının son damlasına kadar çarpışacak olan sözleşmeli erlerin normal zamanlarda da aynı tempo ve yoğunlukta uzun çalışma saatlerinde çalışması ve ailelerini eş ve çocuklarını görememesi uygun mudur? Bu konuda bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?"

Editör: Haber Merkezi