SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANIYOR
14-20 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri Afyonkarahisar’da başlatıldı. Etkinlikler kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile birlikte Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’i Valilik makamında ziyaret ettiler.
Ziyaret sırasında İl Müdürü Kaya, günün anısına Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’e çiçek takdim etti.
Ziyaret sırasında konuşan Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Sosyal Güvenlik Kurumunun iş hacminin giderek arttığını ve başarılı çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Şanlıer; ’’bu haftanın SGK haftası olması nedeniyle, SGK İl Müdürümüz yapacağı etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Malumdur 81 il içerisinde Afyonkarahisar SGK’nın ayrı bir yeri var. İller arasında ilk onun içerisinde yer alarak çok başarılı hizmetler vermelerinden dolayı kendilerini tebrik ediyorum. SGK İl Müdürlüğümüz, istihdamın devamlı olduğu ve özel sektörün güçlü olduğu bir il olan Afyonkarahisar’da kurum çalışmaları hakkında başta öğrencilerimize ve yetişkinlere bilgiler vereceklerdir. Bunun içinde ayrıca kendilerine teşekkür ediyor, başta İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya olmak üzere tüm SGK çalışanlarını tebrik ederek, Sosyal Güvenlik Haftalarını kutluyorum’’ dedi.
Ziyaret sırasında konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kaya, ise kurum çalışmaları ile SGK Haftası boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Kurumlarına gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Vali Yardımcısı Ali Şanlıer’e teşekkür eden Aslan, ‘’ Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve Sosyal Sigortalar Kurumunun tek çatı altında birleştirilmesi kapsamında kurulmuş bulunan Afyonkarahisar Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına bağlı bir taşra birimidir. Temel amacı sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve malî açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmek olan SGK İl Müdürlüğümüz, ulusal kalkınma strateji ve politikaları ile yıllık uygulama programlarını dikkate alarak sosyal güvenlik politikalarını uygulamak, bu politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yaparak Afyonkarahisar’ ve Türkiye’ye iyi bir hizmet vermeye çalışacaktır. Bu anlamda SGK Haftasının ulusumuz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.
Editör: Haber Merkezi