Söke İşletme Fakültesi’nde “100. Yılında Büyük Taarruz Belgeseli” Etkinliği Düzenlendi


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Söke İşletme Fakültesi nezdinde teşekkül eden Yapay Zeka Topluluğu, ulusal bilinç adına takdire şayan bir şekilde hazırlamış olduğu 100. Yılında Büyük Taarruz Belgeseli etkinliği düzenlendi. Söke İlçe Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, Söke İlçe Jandarma Komutanı Salih Devrim, MHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Ayyıldız Ateş, Kızılay Söke Şube Başkanı Ayşe Al, Demirciler Odası yönetimi, Çumra Eski Belediye Başkanı Zeki Türker ve Yapay Zeka Topluluğu danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Pınar Zarif Tapkan ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte selamlama konuşmasını Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akkoyun yaptı.

Prof. Dr. Turan Akkoyun konuşmasında “100 yıl evvel Mart 1922-18 Eylül 1922 büyük bir muzafferiyetle gerçekleşen Büyük Taarruz’un her aşamasında iletişim stratejileri etkili olmuştur. Belgesel de medya ürünleri içindeki durumu bakımından oldukça önemli iletişim unsurları arasında yer almaktadır. Birkaç cümle sarf etmek gerekirse Mondros Ateşkesi ile birlikte 23. Tümen kurulmuştu. Atatürk Anadolu’ya geçtiğinde durumu hakkında bilgi istediği ilk birlik bu birlikti. Zafere kadar iletişimi dost düşmanın gözü önünde fakat bilgisi dışında Konya, Akşehir, Afyonkarahisar, Alaşehir, Uşak, Eşme, Sultandağı hattında faaliyet gösteren bu tümen yürütmüştür. Aynı şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışından hemen önce kurulan Anadolu Ajansı bilgi akışını sağlamıştır. İzmir’e Doğru, Açık Söz, Albayrak, İstikbal, Sözbirliği, Aydıneli, Hakimiyet-i Milliye vb. Anadolu basını Milli Mücadele’nin iletişimini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdiler.” şeklinde çeşitli bilgiler verdi

Etkinliğin devamında Milli Savunma Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur’un Türk Tarih Kurumu TV için hazırlayıp hedef kitleye sunduğu akademik bir medya ürünü olan belgesel, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi Söke’yi de içine alan vatanın kurtuluşunu sağlayan Büyük Taarruz’u büyük bir başarı ile yöneten Başkumandan Mustafa Kemal Paşa, silah arkadaşları, şehit ve gaziler rahmetle anıldı.

Programın sunuculuğunu da üstlenen Yapay Zeka Topluluğu öğrencisi Haluk Sadıkoğlu “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün cesaret ve çabasıyla, vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadan terk olunamaz ilkesiyle canlarını ortaya koyarak verdikleri vatan mücadelesinin 100. yılında bizlerle bir arada olduğunuz ve programa katıldığınız için herkese çok teşekkür ederiz” sözleriyle etkinliği sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi