Sokak Hayvanı Popülasyonu Kontrol Altına Alınıyor

Belediyemiz, sokaklardaki sahipsiz hayvanların gerekli tedavilerini yapıp, kısırlaştırmalarını tamamlayarak sahipsiz hayvan popülasyonunu kontrol altına almayı sürdürüyor. Bu kapsamda yeni bir iş birliği protokolüne daha imza atıldı. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay arasında protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Belediyemiz ve Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği uhdesinde devam eden sahipsiz sokak hayvanlarını kısırlaştırma projemiz ile tüm il genelinde kısırlaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Can dostlarımıza sahip çıkarak onları koruma altına aldığımız projeler kapsamında bu kez de Organize Sanayi Bölgesinde bulunan sahipsiz sokak hayvanları için Afyonkarahisar Belediyesi, Çevre Hizmetleri Birliği ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol ile sahipsiz hayvanlarımızın kısırlaştırılması, aşılanması, küpe ve mikroçip takılarak kayıt altına alınmasıyla popülasyondaki artışın önüne geçilmesi, kontrol ve takibi hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi