Sofralarda Cansuyu..

"Yoksula bayram, fakire tebessüm.."
Ruhumuzun ve nefsimizin temizliği, bedenimizin sağlığı için; Yüce Mevlamız tarafından bizlere bahş'edilen mübarek Ramazan ayında gıda dağıtımı ve giydirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
 
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği, yıl boyunca mütemadiyen sürdürdüğü, muhtaçlara yardım dağıtım programına Ramazan itibariyle ağırlık kazandırdı. Cansuyu İstişare heyeti olarak aldığı kararlar nezdinde, Afyonkarahisar merkezinden ziyade, ilçeler ve hatta uç köylere giderek muhtaçalara bir nebze de olsa destek oluyor.
 
Konunun ehemmiyetine binaen bir açıklama yapan Cansuyu İl Temsilcisi Mehmet Demir, "Ramazan birlik ve beraberliğin, kaynaşmanın merkezi kaynaklarından biridir. Yüce Mevlamız tarafından biz kullarına bahş'edilen bu mübarek zaman dilimini iyi değerlendirmeliyiz" vurgusu yaptı.
 
Cansuyu olarak yılın 365 günü yoğun bir bir çalışma programı içerisinde olduklarına değinen Mehmet Demir, Ramazan ayı itibariyle gıda dağıtımı ve yaklaşan Bayram dolayısıyla giydirme çalışmalarına ağırlık kazandırdıklarını ifade etti.. Demir; "Cansuyu olarak ilimizde bulunan muhtaçlarımızın gıda ihtiyaçlarını tamamen olmasa da sofrada tuzumuz olsun şiarıyla eksiltmeye çalışıyoruz. Afyonkarahisar merkez, ilçeler ve köylerimizde bulunan muhtaçlara ulaşarak, gıda kolilerini veriyoruz. Yardımlarımız kapsamında İran-Irak-Afgan-Suriyeli mültecilerde yeralmaktadır. Ramazan ayı itibariyle 1.000 aileye ulaşmayı hedeflemiş durumdayız. Hayırsever vatandaşlarımızın bizlere emanet ettiği gerek gıda ve gerekse giyim eşyalarını gereçek manada muhtaçları tesbit ederek teslim ediyoruz. Unutmamalıyız ki, Ramazan yoksula bayram, fakire tebessüm nizamının merkezidir. Rabb'im Ramazan-ı Şerifimizi hayr'hasenat üzre layıkıyla idrak ederek yaşamayı Ümmet-i Muhammed'e nasib kılsın" açıklamasında bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi