SMMMO Basın Bayramını kutladı

Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serhat Gümüş 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı;

24 Temmuz 1908 tarihinde gazetelerin yayım öncesi denetiminin kaldırılması o günden bu yana ülkemizde Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Basın özgür olmazsa demokrasiden söz edilemez. Demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin ilerlemesi, hedeflerine ulaşması, şeffaf yönetim konusunda basının üzerine önemli görevler düşmektedir. Her ne kadar internetin yaygınlaşması ve sosyal medya platformlarının artması ile yazılı medya cazibesini kaybetmiş olsa da basında çok sesli ve aktif bir yapı günlük hayatımızda yer bulmaktadır.

Basın sektöründe en büyük görevi yerine getiren basın mensuplarının toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri gözardı etmeden objektif bakış açısı ile çalışmaları demokrasimiz açısından ne kadar önemli ise basın çalışanlarının özlük hakları, iş güvenceleri ve çalışma şartlarının çağın şartlarına uygun olarak düzenlenmesi de bir o kadar önemlidir.

Ulusal basının yanı sıra özellikle ilimizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayan yerel medya kuruluşları ve onların çalışanları da aynı imkânlara kavuşturulmalıdır.

Bu düşüncelerle ilimizde faaliyet yürüten yerel basın çalışanları başta olmak üzere bütün basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi