SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI’NA 400 BİN BAŞVURU
 
Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği "Siyer-i Nebi" yarışmasına, 400 bin öğrenci başvurdu.
 
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından organize edilen "Siyer-i Nebi" yarışmasına, Türkiye Geneli 400 bin, Afyonkarahisar’da ise 3000 öğrenci başvuruda bulundu.
AGD Afyonkarahisar Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Siyer-i Nebi" yarışması kapsamında, Türkiye genelinde 17 Aralık Cumartesi günü saat 11.00'de sınav düzenlenecek.
Sınava, Türkiye Geneli yarışmaya başvuran 400 bin öğrenci katılacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen AGD Afyonkarahisar Şube İmam Hatipler Komisyon Başkanı Musab SU, yarışmanın, ödüllü bir sınav şeklinde yapılacağını belirtti.
Kaybedeni olmayan bir sınav gerçekleştireceklerini vurgulayan Su, dereceye giren öğrencilere güzel hediyeler verileceğini bildirdi.
Su, "Sınava giren tüm gençlerimizin, bu sürece ve sonrasına dahil olmakla en güzel hediyeyi almış olacaklarını düşünüyoruz. Bir gencimiz için peygamber efendimizin örnek yaşamını kuşanmasından daha büyük hediye olamaz. Gençlerimizin bu yarışmaya ilgi göstermesi, kendileri, aileleri, toplumumuz, ülkemiz ve insanlık için umut ve kazanımdır." değerlendirmesinde bulundu.
"Siyer-ı Nebi" yarışması organizasyonunun AGD liseler, imam hatipler ve ortaokullar komisyonu olarak yürütüldüğünü ifade eden Musab SU, şunları kaydetti:
"Efendimiz, tutum ve davranışlarıyla inanan veya inanmayan tüm insanlar için bir örnektir. Efendimiz, her daim adaletin tesisi için gayret etmiş, zulme ve zalime meyletmemiş, insanlar arasında ırklarına, renklerine ve dillerine göre ayrım yapmamış, hayvanların ve bitkilerin haklarını gözetmiş, ölçü ve tartının tam yapılmasını buyurmuş, aile ve akrabalık bağlarına önem vermiş, tefeciliğe ve emek sömürüsüne müsaade etmemiş, kişisel temizliğe ve çevrenin korunmasına titizlik göstermiş, tüm insanlığa hayat rehberi olmuştur. Gençlerimizin peygamberimizi tanıması ve örnek alması, toplumsal barış ve huzur ortamı için de en çok ihtiyacımız olan süreçtir."
 
 
Editör: Haber Merkezi