Şirket etkin yönetimi ve liderlik stratejisi eğitimi verildi

ATSO KOBİ Akademisi tarafından “Şirket Etkin Yönetimi ve Liderlik Stratejisi Eğitimi” verildi. Eğitimin açılış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker yaptı.

ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde “Şirket Etkin Yönetimi ve Liderlik Stratejisi Eğitimi” verildi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Fatih Bıyıklı’nın verdiği eğitimin açılış konuşmasını Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker gerçekleştirdi.

EĞİTİM KONULARI, ÜYELERİN TALEBİNE GÖRE BELİRLENİYOR

Türker, eğitim konularının ATSO üyelerinin talepleri doğrultusunda belirlendiğini hatırlatarak “ATSO KOBİ Akademisi tarafından zaman zaman sizlerin de katıldığınız birçok konuda eğitimler vermekteyiz. Bizler bu eğitimleri, sizlere dağıtmış olduğumuz anket formundaki taleplere göre belirliyoruz. Sizlerden ricamız, anket formlarını ihtiyacınıza göre doldurmanızdır” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULLARI’NDA FARKLI SESLER OLMALI

Türker, şirketlerde Yönetim Kurulları’nda farklı seslere yer verilmesi gerektiğini belirterek “Benim ana mesleğim Mali Müşavirlik’tir. Birçok şirketin uzun yıllardır işlerini yaptık. Bu süreçte şunu anladım: Şirketlerde Yönetim Kurulları genellikle aile büyüğünün yer aldığı ve yönettiği şekilde gelişiyor. Şirketlerin hayatta kalma süresini azamiye çıkarmak için Yönetim Kurulları’na sektörden de muhakkak insanların da olması şartıyla, zihni açık olan, farklı sektörlerden tecrübeli kişilerin de alınması gerekiyor. Yönetim Kurulları’nın zihinsel olarak farklılaştırılması gerekiyor. Bir Yönetim Kurulu’nda 10 kişi varsa ve farklı ses çıkmıyorsa orada 1 kişi vardır. Farklı seslerin çıkması hâlinde gelişme sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

EN FAYDALI KESİM: ORTA DÜZEY YÖNETİCİ

Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Fatih Bıyıklı da şirketler için en önemli kesimin orta düzey yöneticiler olduğunun altını çizdi. Bıyıklı, “2014 yılında Yüksek Lisans Tez Çalışması’nı tamamlarken, Afyonkarahisar’daki şirketlerin stratejisi üzerinde durmuştum. Buradaki en temel nokta şu olmuştu: Şirketler için en önemli, en faydalı yöneticilerin aslında orta düzey yöneticiler olduğunu gördük. Orta düzey yöneticilerin hem teknik anlamda, hem de kavramsal anlamdaki yeteneklerinin olduğunu bildiklerini, ast ve üstleri bir araya getirmesi bakımından şirketin temel sorunlarının ne olduğunu bildiklerini gözlemledik. Buna rağmen şirketlerin orta düzey yöneticilere çok önem vermediklerini vurgulamıştık. Yönetim kademesindeki kişiler, genellikle teknik bilgi ve saha bilgisinden tam anlamıyla haberdar olamıyorlar, günceli yakalayamıyorlar. Teknik bilgi yetersizliği, şirketlerin planlama yapmasında, yeni stratejiler belirlemesinde önemli yanlışlar yapılmasına neden olabiliyor” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 saat süren eğitimi takip edenlere Katılım Belgesi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi