Sinek ve Haşereyle Mücadele Sürüyor

Vektörle Etkin Mücadele

Temiz bir çevre ve halk sağlığını korumak için çalışan Belediyemiz, başta sivrisinekler olmak üzere vatandaşların huzurunu kaçıran haşerelerle mücadeleye devam ediyor. 58 mahallenin tamamında yapılan ilaçlamalar kapsamında 4 adet araç üstü makine, 8 sırt tulumbalı elaman ve ekipmanlar ile hem larva hem de uçkunla mücadele yoğun bir şekilde sürüyor. Ekiplerimiz sokak sokak mahalle mahalle gezerek tüm noktalarda sinek, sivrisinek gibi türlere karşı ilaçlama yapıyor.

Belediyemiz, halk sağlığını tehdit eden vektörlere karşı mücadelede yoğun bir çalışma yapıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yapılan ilaçlama çalışmaları haftanın her günü sabah ve akşam olmak üzere düzenli periyotlarda devam ettiriliyor. Larva ile mücadele ilaçlamaları ise sulak alanlar, menfezler, süs havuzları, çöp alanları, fosseptikler, dere, ırmak, çay ve gübrelik alanlarda sürekli yapılıyor.

GECE GÜNDÜZ İLAÇLANIYOR

Saha ekiplerimiz vektörel mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı biyosidal ürünlerle sabah saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar ilaçlama yapıyor. Vektörel mücadele ekipleri sivrisinek üreme kaynağı olan durgun su birikintilerine, rögarlar, fosseptik, bataklık, kanal, mazgal, su havuzları, süs havuzları, kullanılmayan yüzme havuzları gibi kaynakları ilaçlıyor. Karasinek için de ayrıca çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanırken kanal içlerinde de uçkun ve larva mücadelesi yapılıyor. Gündüz sabah 07.00 – 11.00 ile gece 19.00 – 24.00 arasında ULV ilaçlamaları aralıksız devam ediyor. Gündüz saatlerinde uçkunla mücadele edilirken her gün mesai saatleri içinde ise larva ile mücadele ediliyor.

Editör: Haber Merkezi