Sinanpaşa CHP Adayı Güzel’den gazetecilere küfür
Kendisiyle ilgili yapılmış haberlere sinirlenen Sinanpaşa CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Güzel'in telefon görüşmesinde tüm Afyonkarahisarlı gazetecilere küfür ettiğini açıklayan Gazeteci Onur Bayram, CHPlilerin de konuya sessiz kaldığını anlattı.
CHP Sinanpaşa Belediye Başkan Adayı Mustafa Güzel'in kendisine ve tüm Afyonkarahisarlı gazetecilere küfürler ettiğini ifade eden Gazeteci Onur Bayram, Başkan Adayı Güzel'le arasında geçen telefon konuşmasıyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. CHP, MHP ve AK Parti'nin Afyonkarahisar merkez ve 17 ilçe belediye başkan adaylarının fotoğraflarını arşive almak amacıyla tüm adaylarla tek tek iletişime geçtiğini vurgulayan Onur Bayram, Başkan Adayı Güzel'in Afyonkarahisar'da görev yapan tüm gazetecileri sahtekar ve dolandırıcı olmakla suçladığını aktardı.
Afyonkarahisar'da görev yaptığı süre içinde Mustafa Güzel'le hiç tanışmadığını ve olumlu-olumsuz kendisiyle ilgili hiç bir haber de yazmadığını vurgulayan Onur Bayram açıklamasında Güzel'le olan konuşmayı şöyle aktardı; "Başkan Adayı Mustafa Güzel'le bugüne kadar hiç bir şekilde tanışıklığımız ve iletişimimiz olmadı. Kendisinin fotoğrafını bulmak üzere CHP İl Teşkilatı'ndan aldığım listedeki numaradan Başkan Adayı Güzel'i aradım. Kendisinden arşiv için fotoğrafını rica ettim. Ancak Güzel, 'Size hiç bir şey vermem. Bütün Afyon gazetecileri sahtekarsınız, dolandırıcısınız.' diye hakaret etmeye başladı. Bu sırada ben de Güzel'in hakeretlerini yanımda bulunan diğer kişilerin de duyması amacıyla telefonu hoperlöre aldım. Hakaretlerine devam eden Güzel, 'Fotoğrafımı alıp dolandırıcılık yapmayacağınızı nereden bileyim. Bütün Afyon gazetecileri aynı b.k, hepiniz aynısınız. Sahtekarsınız, hırsızsınız, dolandırıcısınız' dedi. Bu sırada ben araya girerek hiç bir şekilde ilan ve reklam gibi bir ilişkim olmadığını söylemeye çalıştım. Ancak Güzel, 'Sen de hırsızsın, sahtekar, dolandırıcısın. Ben Afyon'daki tüm gazetecilerin ne olduğunu biliyorum' diyerek ağır bir küfürle telefonu yüzüme kapattı"
Seçimlerde hiç bir parti lehine taraf olmamak amacıyla konuyu bir süre CHP yöneticileriyle paylaşmayı uygun gördüğünü de söyleyen Onur Bayram, her fırsatta emek ve emekçiden söz eden CHP yöneticilerinin bu olaya sessiz kaldığını belirtti. Konunun seçim malzemesi olmaması amacıyla bir, iki hafta kadar CHP'den bu davranışla ilgili bir adım beklediğini de ifade eden Bayram, "Konuyu CHP Genel Merkezi'ne ve CHP Milletvekili Ahmet Toptaş'a ilettim. Yaklaşık 10 günden fazla CHPlilerin tüm Afyonkarahisarlı gazetecilerden özer dilemesini bekledim. Her meslek grubunda olduğu gibi basın mensuplarının arasında da kirli ya da gazeteciliği farklı amaçlarla kullanan insanlar yer alabilir. Ancak bu tüm camianın aynı kefeye konmasını gerektirmez. Öte yandan suç üstü yakalanmış hırsıza bile mahkeme kararı olmadan hırsız denilemediği düşünüldüğünde, sadece işini yapmaya çalışan emekçi sınıfının bir sektördeki tüm mensuplarının bu şekilde yaftalanması ne kadar doğrudur. Bugün hiç tanımadığı bir gazeteciyle yaptığı telefon konuşmasında bir şehirdeki tüm gazetecilere hakaret ve küfür eden bu kişi, olur da başkan seçilirse kendisinden bir şey istemeye giden halka neler yapar gerçekten merak ediyorum" dedi.
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI
Seçim sürecinde CHP'nin seçim sloganı olarak "Türkiye'nin birleştirici gücü" sloganını da kullandığını hatırlatan Onur Bayram, CHP'nin hakaret ve küfürlerle mi Türkiye'nin birleştirici gücü olacağını sordu. Bugün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar mitinginin yapılacağının altını çizen Bayram, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü basın mensuplarının kaybedilen haklarını ve meslek onurlarını korumak için mücadele günü olmalıdır.' ve 'Bu duygu ve düşüncelerle çalışan, çalıştırılmayan, hapse atılan veya işsiz ama, her koşulda meslek onurlarını koruyan tüm gazetecilere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.' demişti. Şimdi Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na sormak istiyorum hani Afyonkarahisarlı gazetecilerin meslek onuru? Bu başkan adayının arkasında duracak mısınız? Televizyon reklamlarında belediye başkanları için 'taahhütname' olduğunu açıkladınız. Merak ediyorum; acaba Mustafa Güzel de o taahhütnamede 'hoşgörünün, toplumsal bütünleşme ve dayanışmanın geçerli olduğu bir yaşam alanı haline getirmek' için şerefi üzerine söz verdi mi? Sayın Genel Başkan tüm bu sözler ve reklamlar seçim kampanyasının parçası değil ise lütfen bu yapılana sessiz kalmayın. Gerçekten reklamınızda yer aldığı gibi bütün sessizler, bütün kimsesizler CHP etrafında toplanıyor ve CHP, Türkiye’nin birleştirici gücüyse işte bunu kanıtlamak için fırsat." şeklinde konuştu.
 
Editör: Haber Merkezi