Silah yoksa kan da yok gözyaşı da!
Asayiş Şube Müdürlüğü olarak yapılan tespitlerde cinayet işlemek amacıyla kulanılan suç aletinin silah olması ve ikinci sırada ise bıçakların kullanılması sayıca oldukça fazla olduğu belirtildi.
 Bıçak kullanımı ekseriyetle yaralanma sonucunu doğuruyorsa da ateşli silahların kullanılmadığı cinayet olaylarında bıçak kullanımının payı %85’lerde olması dikkat çekti. Ayrıca yapılan araştırmalar göstermiştir ki; silahlı işlenen her 10 cinayetten biri trafikte gerçekleşiğinin mesajının verildiği Asayiş Şube Müdürlüğünde araçlarda silah bulundurulmasının da meydana gelen öfke patlamaları sonrasında ölüm ve yaralamalarla sonuçlanması suç oranlarının arttırdığını gösteriyor. Asayiş Şube Müdürlüğü olarak ilgili adli mercilerden alınan arama kararları kullanılarak sık sık denetimler yapılmakta ve vatandaşlar silah bulundurmaaları yönünde uyarılmakta olduğu belirtildi. 2011 yılı içerisinde yapılan dnetimlerde132 değişik çap ve ve markada ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 2458 adet fişek, 94 kuru sıkı adı ile anılan tabanca ile 807 adet bıçak ele geçirilmiştir. Tabanca taşıyanlara adli işlem yapılırken ele geçirilen bıçakların sahiplerine Afyonkarahisar Valiliğinin il genelinde bıçak taşınmasının önüne geçilmesi ve bıçakla işlenen suçların azaltılmasına yönelik aldığı ama dışı bıçak taşımayı yasaklayan karara istinaden kabahatler Kanunu 32. made uyarınca 169 tl idari para cezası uygulanmıştır. Yapılan uygulamaların sonucu olarak il genelinde yaralama olaylarında &18 ateşli silahların kullanıldığı olaylarda ise %23 oranında azalma olduğu tespit edildiği belirtilmiştir. Emniyet Müdürlüğü olarak  yapılan açıklamada “ biliyoruzki ele geçirdiğimiz her silah daha az suç, daha az mağdur, daha az fail ve çok daha az gözyaşı demektir.” İfadelerine yer verildi. Bu amaçla denetimlerin ve uygularmaların artarak devam edeceği bildirildi.
AFONKARAHİSAR’DA KAÇAKÇILIĞA GEÇİT YOK
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü son yıllarda Narkotik Suçlarına göz açtırmıyor. Bu kapsamda uyuşturucu satıcılarıyla mücadelenin yanı sıra, okullarda uyuşturucu hakkında seminerler verilmekte ve gençlerin uyuşturucudan korunmak amacıyla projeler düzenlendiği belirtilirken TCK 188 (uyuşturucu veya madde imal ve ticareti kapsamında 11 olay meydana gelmiş, 46 şahsa işlem yapılmış ve23 şahıs tutuklanmıştır.147 kg.196 gram esrar maddesi, 2 gr. Kokain, 7 adet ekstacy hap ve 1 adet hassas terazi yakalanmıştır. 2313 sayılı Uyusturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun(yetiştirmek) kapsamında biri faili meçhul olmak üzere 10 olay meydana gelmiş, 12 şahsa işlem yapıldığı belirtildi. 852 kök kenevir bitkisi, 86 pet bardağa ekilmiş kenevir bitkisii 4 tenekeye ekilmiş kenevir bitkisi, 500 adet haşhaş bitkisi ve125 gram kenevir bitikisi tohumu yakanlandığı bildirildi..kurtuluş
 
Editör: Haber Merkezi