Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Eğitimleri Tamamlandı

2021-2022 eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi, lisanslı Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisleri Çevre Mühendisleri tarafından “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm” konulu eğitim seminerleri Afyonkarahisar merkezdeki tüm anaokulu, ilk, orta ve lise dengi okullarda tamamlandı.

ATIKLARIN AYRI AYRI TOPLANMASININ FAYDALARI ANLATILDI

Atıkların doğaya verdiği zararların anlatıldığı seminerlerde atıkların ayrı toplanması sonucunda hem çevre kirliliğinin önlendiği hem de doğal kaynakların korunduğu ve ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar aktarılmıştır. Eğitimlerde öğrencilere eğitici kitapçıklar ile broşürler dağıtılmıştır. Yapılan eğitimler sonucunda ambalaj atıklarının ve atık pillerin çöpe veya doğaya gelişigüzel atılmaması geri dönüşüm kutularına atılarak hem çevrenin kirlenmesinin önlendiği hem de ekonomiye destek sağlandığı anlatıldı. Aynı zamanda bitkisel atık yağların çöpe ve lavaboya dökülmemesi, tekstil atıklarının çöplerle karışık atılmaması, evlerimizde, okullarımızda işyerlerimizde ayrı toplanması ve geri kazanım noktalarına bırakılması gerekliliği vurgulandı. Okulların ihtiyacı doğrultusunda ambalaj atıkları geri dönüşüm kutuları ve atık pil kutuları teslim edildi. Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimince yönetilen proje kapsamında öğrencilere atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konusunda bilgiler verildi.

GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ ALMAYAN ÖĞRENCİ KALMAYACAK

10 yıldır devam eden eğitimlerle her öğrencinin geri dönüşüm ve çevrenin korunması yönünde bilinçlenmesinin hedeflenmekte olduğunu bildiren yetkililer, bu kapsamda il merkezinde 2022 yılında 175 okulda 10 977 öğrenciye ulaşıldığını açıkladılar. Okullarımızda çevre bilincinin oluşması ve sürekli tüketime dayalı bir hayat biçiminin dayatıldığı bir çağda çocukların hayatında geri dönüşümü ön plana çıkarmak için “Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm” konularında eğitimlere her sene devam edilecektir.

Editör: Haber Merkezi