‘Sıfır Atık Projesi’ Bilgilendirme Toplantısı Vali Tutulmaz’ın Katılımı ile Yapıldı

Atıkların ayrıştırılarak kontrol altına alınması ve gelecek nesillere temiz bir Türkiye bırakılmasını sağlamak amacıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımı ile yapıldı.

OSB toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkapu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, OSB içerisinde faaliyet gösteren firma temsilcileri ve diğer görevliler katıldı.

Proje Atıkları Ekonomiye Kazandırıyor

Tanıtım toplantısında konuşan ve Sıfır Atık Projesinin hükümetin en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz: “Öncelikle teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. ‘Sıfır Atık Projesi’ şu anda hükümetimizin en önemli projelerinden biridir. Tüketim toplumuyuz, tüketim toplumunda artık her şey ambalaj içerisinde tüketiciye sunuluyor. Dolayısıyla bu ambalajların belirli bir aşamadan sonra tüketimin dışında kalan miktarlarının yeniden ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Bu aslında bir bilinç oluşturma projesidir. ‘Sıfır Atık Projesi’ öncelikle yatırımcılarımızın, halkımızın yediden yetmişe herkesin tüketimin sonucu ortaya çıkan kalıntıları, yeniden ekonomiye ne şekilde kazandırabiliriz sorusunu kendimize sormamızın bir yoludur” dedi.

Projede Afyonkarahisar’da Önemli Bir Aşamaya Geldik

Projenin geldiği aşamaya da değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Sayın Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde yürüyen bir projede Afyonkarahisar olarak önemli bir aşamaya geldik. Kamu kurum ve kuruluşlarımızı bu konuda bilgilendirdik. Şimdi peyderpey yatırımcılarımızı, halkımızı her alanda bilinçlendirme, bilgilendirme yönünde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugünde bizlere geldiğimiz nokta ve bundan sonra yapmamız gerekenler ile ilgili kısa bilgi verilecek. Toplantıya göstermiş olduğunuz duyarlılık ve katılımınız için tekrar teşekkür ediyoruz. Başlangıçta da söylediğim gibi bu proje önemli bir projedir. Desteklerinizi de şimdiden bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilisi tarafından ‘Sıfır Atık Projesi’ ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Editör: Haber Merkezi