Şifalı Aşureler Vatandaşlara İkram Edildi

Sultan Divani-yi Anma Etkinlikleri Kapsamında Şifalı Aşureler Vatandaşlara İkram Edildi

Mevlevi kültürü olarak Türkiye’nin ikinci merkezi olan ilimizde Hz. Mevlânâ’nın yedinci kuşak torunlarından Sultan Divani zamanında Afyon Mevlevihane’sinde başlatılan geleneği günümüzde de hala yaşatılıyor.

Her yıl Muharrem Ayı içerisinde 500 yıllık “Sultan Divani-yi Anma ve 40 Hatimli Şifalı Aşure” geleneği Afyonkarahisar Belediyesi tarafından devam ettiriliyor. Bir gün öncesinde duası yapılan 40 ayrı kazanda rengârenk süslenen 40 Hatimli Şifalı Aşureler Mevlevi Türbe Camii’nde Cuma namazı sonrası vatandaşlara ikram edildi.

Aşure dağıtım etkinliğine Vali Mustafa Tutulmaz, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, ÇEvre ve Şehircilik eski Bakanı Mehmet Özhaseki, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, il müdürleri kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran takımının konseri sonrasında aşure dağıtım programına geçildi. İlk aşurenin dağıtımını yine protokol üyeleri yaparken, dağıtımın başlamasının hemen sonrasında görevliler kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure dağıtımını gerçekleştirdiler.

Şifalı aşureye her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gösterildi. Etkinliğe büyük ilgi gösteren vatandaşlar aşureden alabilmek için kuyruklar oluşturdu.

Editör: Haber Merkezi