Şifalı Aşure Günü Etkinlikleri Valimiz Yıldırım’ın Katılımıyla Başladı.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Muharrem Ayı'nın 10. gününe rastlayan Aşûre Günü'nde Hz. Mevlana'nın yedinci kuşak torunlarından büyük Mutasavvıf Sultan Divani'yi anma ve geleneksel 40 hatimli Şifalı Aşure Günü etkinlikleri Valimiz Aziz Yıldırım’ın katılımıyla başladı.
 
Afyonkarahisar Mevlevihanesi (Mevlevi Camii) bahçesinde ikindi namazının ardından başlayan etkinliğe Valimiz Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, kamu kurum ve kuruluş temsilciler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Aşure etkinliğinde konuşan Valimiz Aziz Yıldırım; Böylesine güzel ve anlamlı bir geleneğin Afyonkarahisar için büyük bir kazanım olduğunu, zaten Afyonkarahisar’ın geniş bir kültüre sahip olduğunu ve bu anlamda kültürümüzün yaşatılması ve diğer nesillere aktarılmasına vesile olan herkese teşekkür ettiğini belirtti.
 
Daha sonra Aşurenin malzemelerinin Valimiz Aziz Yıldırım ve beraberindekiler tarafından aşure kazanına boşaltılmasının akabinde İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından dua edildi. Duanın sonunda ise etkinliğe katılan vatandaşlara aşure ikram edildi.
 
Konya Mevlevîhânesi'nden sonra en önemli Mevlevîhâne olan Afyonkarahisar Mevlevîhânesi'nde, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından devam ettirilen bu gelenek, 13-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olup, 14 Ekim Cuma günü Cuma namazından sonra Mevlevi/Türbe Camii başta olmak üzere ilimizin birçok noktasında ‘40 Hatimli Şifalı Aşûre’ ismiyle 60 bin kap şifalı aşûre dağıtılacağı belirtildi.
 
Editör: Haber Merkezi