Sidney’e dikilen Atatürk Büstü 30 Ağustos’ta açılacak

Afyonkarahisarlı işadamı İbrahim Kazal’ın öncülüğünde Afyonkarahisar’da yapılan Atatürk Büstünün 23 Nisan’da yapılacak açılışı küresel Korona virüs salgını nedeniyle 30 Ağustos 2020 tarihine ertelendiği öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İbrahim Kazal;

“Daha önce önceki yıllar Avustralya Sidney’de faaliyet gösteren yönetiminde görev aldığım Avustralya Türk Konsey Başkanı Sayın Dursun Candemir, Türkiye’ye gelerek;“Sayın Kazal Avustralya Türk Konseyi binamızın bahçesine Atatürk büstü dikmek istiyoruz, Bu konuda sponsorlara ihtiyacımız var. Sen eski yönetim kurulu üyemizsin ve Türkiye’desin, bu konuda bir çalışma yapalım” dediler

Kazal açıklamasının devamında;
“Sayın Başkanım Dursun Candemir bey ile Afyon’a gidip Kocatepe’ye çıktık ve daha sonra konuyu işadamı İbrahim Alimoğlu’na açtık. Alimoğlu Beyin imal ettirdiği ve 30 bin Dolara mal olan Atatürk büstümüzü Avustralya Türk evinin bahçesine diktik. Açılışını 23 Nisan 2020 tarihinde yapmayı planlarken küresel Korona virüs nedeniyle Konsey Başkanım Dursun Candemir ile istişare ederek büstümüzün açılışını zorunlu olarak 30 Ağustos Zafer Bayramına ertelemek mecburiyetinde kaldık.Büstün yapımına büyük destekleri olan Sayın İbrahim Alimoğlu dostuma ve Afyon Sanatı ve Ticaret Borsa Başkanım Hüsnü Serteser beye teşekkürlerimi borç bilirim.”dedi.

Editör: Haber Merkezi