SGK İL MÜDÜRÜ KAYA'DAN ZİYARET
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya ve beraberindeki birim müdürlerini makamında kabul etti.
Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı üst üste ikinci kez Belediye Başkanı seçilmesi nedeniyle tebrik eden SGK İl Müdürü Mehmet Uğur Kaya, hafta boyunca yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Şeffaf, süratli, etkin ve vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hizmet verdiklerini belirten Kaya, SGK Haftası nedeniyle düzenleyecekleri etkinliklerde, toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlayacaklarını söyledi.
BAŞKAN ÇOBAN'A PİRİM TEŞEKKÜRÜ
Afyonkarahisar Belediyesi'nin uzun yıllar düzenli pirim ödeyen belediyeler arasında öncülüğünü sürdürdüğünü kaydeden SGK İl Müdürü Kaya, "Ayrıca, Afyonkarahisar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren YÜNTAŞ A.Ş., çalışanlarının sosyal güvenliğinin korunması noktasında ve düzenli olarak en fazla pirim ödeyen işyeri olarak istatistiklerimiz arasında yerini alıyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a gösterdikleri bu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyor ve kutluyorum" dedi.
"SOSYAL GÜVENLİK KANUNU REFORMDUR"
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bakanlık ve kurumlar düzeyindeki tüm çalışanlarının Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise sosyal güvenlik alanında yapılan reform niteliğindeki kanun değişikliğiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Sosyal güvenlikle ilgili kanunun, Cumhuriyet tarihi boyunca çıkartılan en kapsamlı reform niteliğinde bir kanun olduğunu belirten Başkan Çoban, "Bu reformla herkes tek bir çatı altında toplandı. Yani SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi ayrım ortadan kalktı. Bu reformu gerçekleştiren hükümetimiz ve kurum çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi