Sezen,“Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biriyiz”

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen Türkiye’nin büyüme verilerini değerlendirdi. Sezen, “OECD ülkeleri arasında birinci, G20 ülkeleri içinde ikinci sıradayız. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Sezen önceki gün Gebeceler ve Sülümenli beldelerinde açılış ve temel atma merasimlerine katıldı. Sezen daha sonra Gebeceler beldesinde vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

“Büyüme verilerini değerlendirdi”

Seçim çalışmaları devam ederken bugün gündeme dair bir açıklamada bulunan Sezen, Türkiye İstatistik Kurumu'nun büyüme verilerini değerlendirdi. Sezen, “Türkiye İstatistik Kurumu 2018 yılının ilk çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7.4 ile yüzde 7 olan beklentilerin üzerinde büyüdü.Rakamlara baktığınız zaman bu yılın ilk çeyreğinde tarım sektörü yüzde 4.6,sanayi yüzde 8.8, inşaat sektörü ise yüzde 6.9 bir oranla büyüme gerçekleştirdi. Ülkemizde sürekli olarak kriz tellallığı yapanlar bu rakamlar karşısında ne söyleyecek merak ediyorum.Bakınız ülkemize yönelik bir ekonomik operasyon çekildi. Türkiye buna rağmen bu rakamları yakalayabilmiş bir ülkedir. Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekte yüzde 7.4 büyümesi aynı zamanda dünyanın en yüksek 2. büyüme rakamı olarak kayıtlara geçti.OECD ülkeleri arasında birinci, G20 ülkeleri içinde ikinci sıradayız. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olmaya devam ediyoruz.Bir hatırlatma yapmam gerekirse Cumhurbaşkanımız her daim şu ifadeyi kullanıyor;‘Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri.’Evet ülkemiz dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri. İçimizdeki ve dışarıdaki alçaklara rağmen” dedi.

“Birileri 90’lı yılları vaat ediyor”

Sezen muhaliflerin tutumunu da değerlendirdi. “Muhaliflere baktığınız zaman nasıl bir tablo ortaya koyuyor” diye sonra Sezen sözlerine şöyle devam etti: “Nasıl bir şey vaat ediyorlar? Ya da vaat ettikleri bir şey var mı?Ne vadettikleri bir şey var, ne yatırım var, ne ülke ile ilgili bir beklentileri var. Onların vaatleri yıkmak, projeleri durdurmak, büyüyen Türkiye'nin önüne geçmek ve Türkiye'yi birilerine altın tepside sunmaktır.Vaatleri sadece budur.Bir de terörden yargılanan HDP eş başkanına özgürlük vaat ediyorlar. Halkına dair bir şey söylediklerini duydunuz mu?Duymak mümkün değil. Çünkü böyle bir kaygıları yok.Kaygıları tamamen ülkeyi ele geçirip altıntepside birilerini sunacaklar ve böylelikle 1990'lı yıllarda yaşadığımız olayları tekrar yaşatacaklar. Hatırlayın tüp kuyrukları, gaz yağı kuyrukları, suikastlar, faili meçhul cinayetler, ekonomik krizler ve bir IMF memurunun eline bakan bir Türkiye. Onların vaadi bundan farklı değildir.”

Editör: Haber Merkezi