Sezen, “Halkın seçtiği her insan bizim için kıymetlidir”

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bazı hatırlatmalarda bulunan Sezen mesajında “Halkın seçtiği her insan bizim için kıymetlidir. Muhtarlar gününüz kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

2005 yılından itibaren 19 Ekim gününün Muhtarlar günü ilan edilmesi dolayısıyla bir basın açıklaması yapan AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, “Devletin halka sunduğu kaynakların birinci derecede muhatapları ve bunların artırılması konusunda sorumluluk bilinci ile çalışan muhtarlarımız, köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile olan ilişkilerinde aracı rolü oynayarak önemli bir görevi ifa ediyorlar” dedi.

“Muhtarlarımızın hizmetleri saymakla bitmez”

Sezen “7 gün 24 saat görev başında olan, kapısını her çaldığımız da saat mefhumu gözetmeksizin bizlere kapısını açan muhtarlarımızın hizmetleri saymakla bitmez. Ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kuruluşu 19 Ekim 1829’dur. 2005 yılından itibaren de hükümetimiz Muhtarlar Günü ilan etmiştir” ifadelerine yer verdi.

“Halkın seçtiği her insan bizim için kıymetlidir”

“Muhtarlar dün olduğu gibi bugün de başımızın tacıdır” diyen Sezen sözlerini, “AK Parti'nin kuruluşu öncesinde gidecek olursak Cumhurbaşkanımız İstanbul'a belediye başkanlığı yaptı. Hemen ardından da AK Parti’yi kurdu. Parti kurulur kurulmaz kapatma davası ve siyasi bir yasakla önü kesilmek istendi. Hatırlayın o dönemin bir gazetesi ‘Muhtar bile olamaz’ diyerek manşet attı. Bunu söyleyenler tabanı kör, sağır ve dilsiz sanıyordu. Küçümsediğiniz o muhtarlar bugün her ay külliyede en iyi şekilde ağırlanıyor. Çünkü muhtarlar tabanın sesidir. Vatandaşımızla devletimiz arasındaki köprüdür. Unutmayın bu zihniyet çok değil daha bir yıl öncesine kadar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kıymetli muhtarlarımızla yapmış olduğu toplantılarla alay ediyorlardı.Bu zihniyet yine haddini aşarak Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletlerdeki konuşmasını ‘Sanki muhtarlara sesleniyor’ diyerek muhtarlarımıza olan bakış meşrulaştırmıştır. Aslında bu bakış açıları bizimle onlar arasındaki uçurumun ispatıdır. Biz, Allah'ın izniyle onlar gibi olmadık olmayacağız. Devletine ve milletine hizmet için halkın seçtiği her insan bizim için kıymetlidir. Muhtarlar gününüz kutlu olsun” diyerek noktaladı.

Editör: Haber Merkezi