Seyahat Acentaları Kahvaltıda Buluştu

Türkiye Seyahat Acentalar Birliği Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu, Afyon Gastronomi Konağı’nda seyahat acentaları ile bir araya gelerek şehrin turizm potansiyellerini, pandemi dönemindeki sıkıntıları ve pandemi sonrası açılmış olan turizm sektöründeki yeni hedefleri değerlendirdi.

Dumlupınar Bölge Temsil Kurulu Başkanı Bilal ŞENEL; pandemiden en çok turizm sektörünün etkilendiğini, turizm sektöründe de özellikle hac ve umre acentalarının zor durumda kaldıklarını ancak açılan yeni sezonla ile birlikte daha başarılı ve daha güzel organizasyonlar yapmak için bütün acentalarımız ile birlikte çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

TÜRSAB Bölge Başkanı Bilal Şenel Pandemi Sonrası Turizm Potansiyellerini ve Nasıl Hazırlandıkları Anlattı

Şenel; Pandemi döneminde şehrimiz, pandemi sonrası turizme hazır hale gelmek için yatırımlar ve tanıtımlar yaptı. Bu çerçevede TÜRSAB olarak, Valiliğimizle, Belediyemizle, ZAFTODER ile birlikte şehrin tanıtımı için 120 acenta, tur operatörü ve TÜRSAB bölge başkanlarını misafir ettik. Rusya ve Sri Lanka tur operatörlerine, Endonezya büyükelçisi ve ekibine şehrimizin turizm destinasyonları ve tanıtımı yapıldı. Gelen yatırımcılara turizm yatırım potansiyelleri anlatıldı. İstanbul’daki incoming acentaları ile zoom toplantısında şehrimiz tanıtıldı. Pandemide operasyonları duran Türkiye genelindeki hac ve umre acentalarına alternatif ürün olarak Afyon Termal Turizm cazibesi oluşturuldu. TÜRSAB TV de özel bir programla Afyon turizm potansiyelleri acentalara anlatıldı. Şehrimizin pandemi döneminde yaptığı hazırlıklar ve pandemi sonrası hızlanan turizm sektörü ile birlikte Afyonkarahisar turizmi güzel bir ivme kazanmaktadır. Bu potansiyeli fırsata çevirecek şehrin turizm-kültür elçileri olan seyahat acentaları şehrimizin dünyaya açılan kapıları olarak, Gizemli Şehir Afyonkarahisar’ın bilinirliliğini ve misafirperverliğini duyurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yine Antalya’daki incoming acentalarını Afyon’da ağırlayarak şehrimizin turizm destinasyonlarını tanıtacağız.

Gastronomi Festivali Seyahat Acentaları Vasıtasıyla Dünya’ya Pazarlanacak

7-9 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Gastronomi festivaline çevre illerden, Türkiye’den ve Dünya’dan rağbetin oluşması için TÜRSAB’ın desteklediği bir çalışma gerçekleştirilecek. Gastronomi Festivaline katkı sağlamak için çevre illere, incoming acentalarına, büyük şehirlerdeki tur operatörlerine ilimizi tur programına almaları için ve bu bölgeye tur getirmeleri için teşviklere ve çalışmalara başlanmıştır.

Hac ve Umrede Birliktelik

Hac ve umre pazarında yaşanan sıkıntılar göz önüne alınarak bölgedeki seyahat acentaları ile birlik ve beraberlik içinde programların organize edilmesi, bölgedeki yolcularımıza en iyi hizmeti yapabilmek, ortak zincir uçakların konularak uçuşların ayarlanması konusunda birliktelik oluşturuldu. En iyi hizmete ulaşmak için birlikte bazı konularda birbirine yardımcı olmak için çalışmalar yapılmasına karar verildi.

Seyahat Acentalarının Geliştirilmesi

Afyon’un artık turizm ürün bazında çok çeşitlendiğini ve bu ürünlerin satışı noktasında Acentalarının artık teşvik edileceğini Kültür-Doğa-Spor-Gastronomi-MICE-Sağlık turizmi gibi konularda acentalar ihtisaslaşarak, şehrimizin turizm potansiyellerine daha nitelikli katkı sağlamaları amaçlandığı belirtildi. Yeni uluslararası hedefler konularak, birlikte daha güzel hedeflere ulaşmak için seyahat acentaları şehrimize katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, seyahat acentalarımızın gelişmesine katkı sağlamak üzere THY işbirliği ile uçak bilet satış sisteminin tanıtım ve kurulması için acentalara eğitim verileceğini hatırlattı.

Programın sonunda ilimizde yeni açılan seyahat acentasına plaketi takdim edildi.

TÜRSAB

DUMLUPINAR BÖLGE TEMSİL KURULU

BAŞKAN

BİLAL ŞENEL

Editör: Haber Merkezi