Şevki Yılmaz’dan “Şuurlu Gençlik ve Dava” Konferansı

20. Dönem Milletvekili, eski Belediye Başkanı, İlahiyatçı, Yazar Şevki Yılmaz Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen "Şuurlu Gençlik ve Dava" adlı programda Afyonkarahisar’lılara konferans verdi.Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Üye Konferans Salonu’nu dolduran Afyonkarahisarlılar konferansa büyük ilgi gösterdi. Dini konuların ağırlıklı olarak konuşulduğu konferansa, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Vekili Abdil Tıkır, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Gençlik Meclisi ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı İbrahim Gürbüz, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı İbrahim Gündüz tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi. Sosyal faaliyetlere ağırlık vereceklerini söyleyen Gündüz; “Belediye bünyesinde olan Gençlik Meclisi üyeleri olarak şehrimizde şuurlu bir gençlik yetirmesi için çalışacağız. Ülkemizde son yıllarda toplumsal yozlaşma ve çürüme en çok gençleri etkilendiğini, dini ve milli değerlerden uzaklaşılıyor” ifadelerine yer verdi.

Kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan ise İlahiyatçı, Yazar Şevki Yılmaz’ı ilimizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Yasan, “Bizim istediğimiz şuurlu gençlik hakkın, doğrunun hakikatin yanında olandır. Haksızlığa karşı çıkan, kötülükten kaçınandır. Şuurlu gençlik hiç ölmeyecek gibi bu dünyası için, yarın ölecekmiş gibi ahreti için çalışandır. Bu vesileyle ve görüşleriyle gençlerimizin ufkunu açacağına yürekten inandığımız Şevki Yılmaz Hocamıza davetimize icabet ettiği için gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

20. Dönem Milletvekili, İlahiyatçı, Yazar Şevki Yılmaz ise Türklerin, Anadolu’yu yurt olarak edinmesinden bu yana yaşadığı sıkıntılarından bahsetti. Osmanlı Devleti’nin Avrupa’ya ilerlemesiyle haçlı birliğinin Türklere karşı yükselmesini o zamanda istemiyorsa, şu an ki hükümetinin de yok olması için dört koldan emperyalistlerin saldırdığından bahsetti. Ülkemizin yaşadığı darbelerin nedenlerini de tek tek sıralayan Yılmaz, bu güne kadar 3 büyük darbe olduğunu ve bu darbeler sonucunda çıkan tablonun verdiği ağır sonuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın milli ekonomiye, milli üretime, milli sanayileşmeye ağırlık vermesinin sonucunda Türkiye içinde batı sevdalı insanların darbe ile alaşağı edildiğini vurguladı. Son yıllarda aile ve birey olarak toplumsal yozlaşmanın her geçen gün arttığından söz eden Şevki Yılmaz konuşmasında; Afyonkarahisarlılara ve ülkemize birlik ve beraberliğe, ahlaki değerlere ve İslam’ın kurallarına göre yaşamaya davet etti

Konuşmanın ardından ise günün anısına Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Şevki Yılmaz’a tablo takdim etti. Konferansa gelen katılımcıların Şevki Yılmaz’la fotoğraf çekinmesinin ardından program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi