Sevim,“Bunlar bir kesimin kadrolu omurgasızları”

AK Parti haftalık basın toplantısında konuşan Medya Tanıtım Başkanı Halil İbrahim Sevim, “ABD’li rahip Brunson’un alındığında ‘Bir papaz için Türkiye’yi batırdınız. Bırakın gitsin’diyenler,Brunson’un aldığı ceza göz önüne alınarak serbest bırakıldığında ‘Bir papazı bile tutamadınız! Dik duramadınız!’ diyorlar.Bunlar bir kesimin kadrolu omurgasızlarıdır” sözleriyle cevap verdi.

AK Parti haftalık basın toplantısına Medya Tanıtım Başkanı Halil İbrahim Sevim ile birlikte İl Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Kocaşaban ve Kenan Şahin katıldı.

Özkaya ve Keçeci’ye başsağlığı

Toplantıda konuşan Sevim, “Değerli basın mensupları öncelikle AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz Ali Özkaya'nın annesi Zeynep Özkaya hanımefendi tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ayrıca İl Genel Meclis üyemiz Cevdet Keçeci'nin eşinin vefatı nedeniyle merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim” dedi.

“Milletvekilimiz Yurdunuseven vatandaşlarımızla görüşüyor”

Sevim konuşmasında, “Dün Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven vatandaşlarımızla bir araya gelerek halk toplantısı yaptı. Vatandaşlarımızla tek tek görüşüp istek ve taleplerini dinleyen milletvekilimiz AK Parti kapılarının sonuna kadar halka açık olduğunu gösterdi. Zira AK Parti bütün vatandaşlarımıza kapısını sonuna kadar açan bir partidir. Siyasi görüş ayrımı olmadan her kim bu kapıdan içeri girerse başımızın tacıdır. Her ne talep ve önerisi varsa çözmek için elimizden geleni yaparız” ifadelerine yer verdi.

“Belçika’da seçilmiş hemşehrilerimizi tebrik ederim”

Belçika'da yaklaşık 8 milyon seçmenin yerel yöneticileri seçmek üzere sandık başına gittiğini kaydeden Sevim konuşmasına şöyle devam etti: “Aldığımız son bilgilere göre Flaman bölgesinde 80 Türk seçimlerde galibiyet kazandı. Gent Belediye Başkanlığını ise Emirdağlı hemşehrimiz Emir Kır kazandı. Bir aya kadar da yöneticiler belli olacaktır. Seçilmiş hemşehrilerimizi tebrik ederim.”

“Fırat’ın doğusun­daki terör yuvaları da darmadağın edilecek”

“Terörle mücadele harekâtı kapsamında son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 38 terörist etkisiz hale getirildi” diyen Sevim konuşmasında, “Şırnak'ta da PKK'nın iki sözde elebaşı öldürüldü. Tüm bunlar yaşanırken ülkemizin yurt dışındaki operasyonları da devam ediyor. Suriye’de Münbic’te yuvalanan teröristler kendi mezarla­rını kazmaya başladı. İnşallah çok yakında, Fırat’ın doğusun­daki terör yuvaları da darmadağın edilecek” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı’ndan bürokrasi genelgesi

Sevim konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu hizmetlerinde bürokrasinin azaltılmasına yönelik genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.Genelgeyle eski hantal, yavaş, hizmeti erteleyen devlet anlayışı tarihe karışıyor. Yerine hızlı, sorun çözen, çözüm üreten ve vatandaşa hizmet odaklı yaklaşım geliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan kamuya hizmet veren personelden 'hizmetlerin süratli ve en iyi şekilde sunulmasını, devlet-millet bütünleşmesini zedeleyen davranışlardan kaçınmalarını istedi. Kamu hizmeti sunanlar, devlete yapılan tüm başvurularda, talebin sonuçlandırılması başka bir idari makamın görev alanına girse bile, takip edilecek. Başvurunun neticelendirilmesi için özen gösterilecek ve başvuru sahibine bilgi verilecek.”

“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu”

Terör örgütleri FETÖ VE PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016'da tutuklanan ABD'li papaz Brunson’un serbest bırakılması konusuna değinen Sevim konuşmasında, “Bakınız değerli basın mensupları bu konu ile ilgili o kadar çok yorum yapılıyor ki her sorun bu konuya bağlanıyor. Bu konuda eleştirilerde bulunanlar, ABD'nin dayatmalar karşısında onların verdiği takvimle hareket etmediğimizi ne çabuk unuttular. Suçu sabit görülerek belli bir ceza verildi ve yattığı gün göz önünde bulunarak tahliye edildi. Olay budur. Ancak Brunson ajanlık suçlamasıyla alınmasının ardından ABD’nin ekonomik saldırı yapmasının ardından bir kesim, “Bir papaz için Türkiye’yi batırdınız! ABD’yi bize düşman ettiniz! Bırakın gitsin!” diyordu. Brunson’ın yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldığında ise “Bir papazı bile tutamadınız! Dik duramadınız!” diyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu...Bunlar bir kesimin kadrolu omurgasızlarıdır” ifadelerine yer verdi.

“100 yıllık Türkiye’de kaç tane ajan yakalandı”

“100 yıllık Türkiye’de kaç tane ajan yakalandı” diye soran Sevim “Can Dündar ve Enis Berberoğlu serbest bırakılsın ya da beraat etsin diyenler, bugün Brunson’un yargılanmasını ve serbest bırakılmasını eleştiriliyor. Bu ülkede yargıya yön vermeye çalışanların bugün sürekli olarak yargının aldığı kararları kendi aleyhlerine olduğunda eleştirmeleri, kendi lehlerindeolduğunda ise övmeleri tutarsızlık değil midir? Yargının verdiği kararlar bağımsızdır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Brunson için FETÖ’cülere yeşil ışık yakan yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ajan Brunson ile ilgili yorumuna değinen Sevim konuşmasında, “Birileri de çıkıyor Brunson'un tahliyesiyle birlikte 15 Temmuz darbe girişiminde halkın üzerine ölüm olup yağan, 250 evladımızı şehit edip, 2200'ünü de yaralayan FETÖ’cü alçakları ümitlendiriyor. FETÖ’cülere yakılan yeşil ışıktan başka bir şey olmayan bu açıklama için bu kişi bir yerlerden talimat mı aldı da teröristleri koruma gereği duyuyor? Oldu olacak cezaevlerini boşaltalım içiniz rahatlasın… Bu zihniyet Türkiye’de kabul görmediği gibi kendi içinde de kabul görmüyor. Zira bazı CHP'liler, bu zihniyetini diktatörlüğünü kabullenemeyince merhum olan Atatürk’e şikâyet ettiler. Bu durumu çok ciddiye alan Parti yönetimiaçıklamanın ardından da kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiler” ifadelerine yer verdi.

Muhtarların görevden alınması

Terör destekçisi muhtarların görevden alınmasına değinen Sevim şöyle konuştu: “Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘PKK'nın tehditlerine boyun eğen muhtarlar var, bunları affetmeyiz’ açıklamasının ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunduğu değerlendirilen103'ü köy, 156'sı mahalle muhtarı toplam 259 muhtar görevden alındı.”

Editör: Haber Merkezi