SEVİM: “DEMİRKIRKAN YANLIŞ YOLDA”
 
Ak Parti Bolvadin İl Genel Meclisi Üyesi Yener Sevim, kendisi hakkında iddialarda bulunan CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan’a yazılı bir açıklama ile cevap verdi.
 
Ak Parti Bolvadin İl Genel Meclisi Üyesi Yener Sevim, kendisi hakkında iddialarda bulunan CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan’a yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Sevim açıklamasında; Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan partisinin il teşkilatında düzenlenen 28 Eylül 2016 tarihli haftalık basın toplantısında eğitimdeki aksaklıkları kent kamuoyuyla paylaştıklarını iddia ederek şahısımı da suçlayan bazı iddialarda bulunmuştur.
 
Demirkırkan açıklamasında; “Ben şimdi sizlerle geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olayı paylaşmak istiyorum. Bu örnek ilimizde eğitimiz neden bu hallere geldiğinin en güzel örneğidir. Atatürk İlköğretim Okulu merkezde, prestijli, kaliteli, ilimizin gözbebeği okullarımızdan bir tanesidir. Bu okulda ana sınıfına kaydı yapılan 2 sınıf, kayıtları alınmasına rağmen öğretmenleri olmadığı için okula gidemiyor. Yine 2 sınıf öğretmenleri açığa alındığı için eğitim göremiyor. Okul Müdürü sayın Eşref Balcı, AKP Bolvadin İl Genel Meclisi Üyesi sayın Yener Sevim’in çocuğunda aralarında olduğu öğretmeni olmayan bu sınıfların öğrencilerini diğer sınıflar arasına geçici olarak dağıtıyor. İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Yener Sevim  çocuğunun sınıfının değiştirilmesini istiyor. Müdür Bey bunun geçici bir çözüm olduğunu  ifade ederek kabul etmiyor. Meclis Üyemiz Sayın Yener Sevim isteğinin yapılmaması halinde kendisini sürdüreceğini ifade ederek, okul müdürünü tehdit ediyor. Müdür Bey yine de bu isteği yerine getiremiyor. Ardından sayın Salih Sel devreye giriyor. Müdür Bey hem bu uygulamanın geçici olduğunu, hem de sınıfı değiştirmesi halinde diğer velilere haksızlık olacağını ve tepki doğacağını ifade ediyor. Son olarak Milli Eğitim Müdürü sayın Metin Yalçın okul müdürüne mesaj atarak bu öğrenci velisinin istediğinin yapılmasını istiyor, okul müdür aynı gerekçeleri sayarak yapamayacağını ifade ediyor. Milli Eğitim Müdürü “bu işi yap ve bana bilgi ver” diyor. Sonuçta bu işi yapmayan Eşref Balcı öğretmen okul müdürlüğünden istifasını sunuyor ve kabul ediliyor. İşte size Afyon Milli Eğitim anlayışının özeti. “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” anlayışından “bu işi yapmazsan seni sürdürürüm”  ha anlayışına. Başka söze gerek yok. Biz onurlu bir şekilde işini yapan, velilerin ve öğretmenlerin sevdiği saydığı okul müdürünün diğer görevden alınan müdürlerimiz gibi harcanmasını istemiyoruz. Hani Yenikapı Ruhu, hani devlet memuriyetinde liyakat anlayışı. Verdiğiniz sözleri ne çabuk unutuyorsunuz” diyerek şahsım üzerinden partime zarar verme amacı ile asılsız ve çarpıtılmış açıklamalarda bulunmuştur.
 
OLAY SİYASİ DEĞİL İNSANİDİR
Yazılanlar yanlı ve taraflıdır. Sayın CHP İl Başkanı maalesef araştırmadan ve bilgi sahibi olmadan kendisine sunulan tüm asılsız iddiaları gerçekmiş gibi aksettirmiştir. Birincisi, benim Afyokarahisar Atatürk İlköğretim okulundaki sıfatım, AK Parti Bolvadin İl Genel Meclisi Üyesi Yener Sevim olarak değil, Atatürk İlköğretim Okulunda eğitim gören 2. sınıf öğrencisi Duru Sevim’in babası ve velisi olma sıfatımdır. Kısacası olay siyasi değil, insanidir. Bunu ayırt etmenizi özellikle rica ederim. Siyasi sıfatımı araştırmak isterseniz İGM Milli Eğitim ve Bayındırlık komisyonlarında kaç okulumuz için bir mühendis olarak hiçbir maddi menfaat olmadan çalıştığımı, kaç okulun projesini mühendislik büromdan hiçbir ücret almadan hazırladığımı görebilirsiniz.
 
BAŞARILI ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER OKULDAN AYRILDI
Ayrıca açıklamanızda bahsettiğiniz üzere başarılı olan okulumuzun kurumsal kimliğidir. Maalesef eski müdürünün görev yaptığı dönem iyice irdelenirse başarının bu döneme ait olmadığı kolaylıkla görülmektedir. Öyle ki, iddialara konu olan ve çocuğumun da eğitim gördüğü öğretmeni olmayan sınıf ve bu sınıfın öğretmeni ile 22 öğrencinin bu okuldan ayrılıp ilimizdeki özel bir koleje nakil olması hadisesi bunun en çarpıcı örneğidir. Maalesef -başarılı olduğunu düşündüğünüz- bu okul idarecisinin yönettiği okulumuzda başarılı öğretmenler ve öğrenciler ayrılmakta, bunun yanı sıra eğitim kalitesinin düşmesi endişesi ile birçok veli öğrencisini okuldan alarak özel okullara yönelmektedir.
 
VALİ YILDIRIM ‘SORUN YOK’ DEMESİNE RAĞMEN ATATÜRK İÖO SORUNLAR YAŞANDI
İkinci olarak Afyonkarahisar Valimiz Aziz Yıldırım 20 Eylül 2016 tarihinde basında yer alan açıklamaları ile kentimizde yürütülen Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığa alınan 500'e yakın öğretmenin kentte eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemediğini kaydederek, velilere endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtmiştir. Buna rağmen sayın CHP İl Başkanının savunduğu okul müdürü Eşref Balcı’nın –Afyonkarahisar’ın prestijli ve kaliteli okulunda görev yapmasına rağmen- açığa alınan öğretmenlerden dolayı gerekli tedbirler alınmadığı için eğitim göremediği açıkça kabul edilmektedir. Sayın CHP İl Başkanı aynı satırlar içerisinde okulda eğitim sorunu olduğunu kabul ederken aynı zamanda okul müdürünü savunabilmekte, böylelikle tutarsız açıklamaları ile hem kendisini hem partisini zor durumda bırakacak açıklamalarda bulunabilmektedir. Sayın Demirkırkan yanlış bir yoldadır. Buradan hareketle bile ‘Yenikapı Ruhu’nu  yıpratmaya çalışması Milletimizin gözünden kaçmayacaktır. Bu yanlış yoldan dönmesi kendisi, partisi ve Milletimiz için faydalı olacaktır. Yenikapı ruhu, başarısız bir okul müdürünü savunmak için yıkılacak bir kale değildir. Aksine bu Milletin en fazla ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğin nişanesi bir hadisedir.
 
MÜDÜR BALCI “İSTERSEM YAPARIM AMA YAPMAYACAĞIM” DEDİ
Üçüncü ve en önemli husus ise, çocuğumuzun eğitimi ile ilgilenen eşim Ayşegül Sevim’in çocuğumun 2. sınıfa başladığı günlerde okul müdürü ile arasında geçen konuşma ve sayın müdürün eşime yani bir bayan öğrenci velisinin haklı talebine karşı kabaca verdiği “İSTERSEM YAPARIM, AMA İSTEĞİNİZİ YAPMAYACAĞIM” diyerek olayı kestirip atması, bu cümleden hareketle talebimiz gayet normal ve yapılabilir olmasına karşın keyfiyetle yerine getirilmeyeceğinin açıkça ifade edilmiş olmasıdır. Bunun üzerine eşim müdür beyin yanından ayrıldıktan ve olayı bana haber verdikten hemen sonra müdür beyin kendisine telefonla ulaştığımda ve kendimi tanıttığımda ise, birkaç saat önce kendisine yapılan bu talebi ve öğrenciyi hatırlamadığını, kendisinin yüzlerce veli ile görüştüğünü beyan ederek olayı bilerek ve isteyerek yapmayacağını bizlere de hissettirmiştir. Bir kamu görevlisinin şartlar ne olursa olsun keyfiyet ve garezle hareket etmesi doğru bir davranış değildir.
 
SÜRÜLME HADİSESİ YOK, BALCI KENDİSİ İSTİFA ETTİ
Son olarak, sayın CHP İl Başkanının haklarını savunduğunu iddia ettiği Sayın Eşref Balcı kendi beldesinde partimiz Ak Partinin 2014 Belediye Başkanlığına aday adayı olmuş, kendi hak ve hukukunu tüm yasal mercilerde rahatlıkla savunabilecek bir kişidir. Sayın Balcı kendisine yapılan tüm uyarılara rağmen bağlı olduğu sendika ve kurumlarda haksız görülmüş olmasına rağmen hatasında ısrar etmiş, kendisine dayanak bulamayınca maalesef CHP İl Başkanlığını bu yakışıksız davranışına alet etmiştir. CHP İl Başkanı Sayın Dr. Kemal Demirkırkan ise adeta mal bulmuş mağribi gibi bu olaya balıklama atlamış, okulun başarısını sayın eski müdüre, başarısızlıklarını iktidarımıza yükleme gayreti ile siyaset yapmak istemiştir. İddiaların aksine müdürün sürülmesi gibi bir hadise de yaşanmamış, sayın Balcı kendisi istifa ederek görevi bırakmıştır.
 
TEHDİT VARSA MAHKEMEYE BAŞVURSUN
Kendisi de öğrenci velisi olmuş olan Sayın CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan’a soruyorum: Sayın İl Başkanım, benim, eşimin ve çocuğumun başına gelenler, sizin başınıza gelmiş olsa idi, siz ne yapardınız? Bu hakaret kokan davranışlara, sorumsuzluklara, tanımamazlıklara karşı susar mıydınız? Ben susmadım. Öğrenci velisini tanımayan ve keyfiyetini üzerine basa basa ifade eden bir yöneticinin bu davranışlarını yöneticilerine ilettim. Kendileri de iddia ettikleri gibi tehdit edildiğini hala iddia ediyorlarsa adli mercilere müracaat etmeleri gerekmez miydi?
 
Bence Sayın Eşref Balcı Sayın CHP İl Başkanına verdiği vekaleti sonlandırarak kendisine bir avukat tutsun ve olayı mahkemeye taşısın. Hukuk mutlaka haklıyı ve haksızı ayırt edecektir. Yoksa bu iddiaları, iftira boyutunda kalmaya mahkumdur.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
Yener SEVİM
Atatürk İlköğretim Okulu Öğrenci Velisi
 
Editör: Haber Merkezi