Sevgi Evi’nden kaçan kız çocukları bulundu

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı JASAT Dedektiflerince Sevgi Evleri Sitesinde devlet koruması altında iken 22.02.2021 tarihinde Merkez ilçesi Susuz Kasabasında ikamet eden ailesinin yanından kaçarak kaybolan 15 yaşındaki G.Y isimli kız çocuğunun bulunmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, yaklaşık iki ay süren istihbari çalışma ve fiziki takip ardından kız çocuğunun saklanabileceği değerlendirilen (13) şahsa ait (11) farklı adreste 23 Nisan 2021 günü eş zamanlı olarak icra edilen operasyonda;

Kayıp çocuk G.Y ile yine Sevgi Evleri Sitesinden yaklaşık 6 ay önce kaçarak kaybolan 16 yaşındaki K.T isimli kız çocuk; Sinanpaşa ilçesi Taşoluk Beldesinde ikamet eden kayıp çocuk G.Y' nin halası Y.Y isimli kadının evinde gizli bir bölmede bulunmuş ve G.Y. ve K.T isimli kız çocuklan aynı gün Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evlerine teslim edilmiştir.

Çocukların bulunmasının ardından 25.05.2021 tarihinde istihbari çalışmalar doğrultusunda Y.Y. (K-1981), C.Y. (E-2000), A.Ö. (E-1957) ve M.U. (E-1964) isimli şahıslar fuhuş yaptığı/yaptırdığı ve evlilik vaadi ile insanları dolandırdığı gerekçesiyle C.Savcısı talimatı ile 'Fuhuş, Fuhuşa Aracılık Etme ve Evlilik Vaadi ile Dolandırıcılık' suçlarından yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Şüphelilerden M.U. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmış olup Y.Y., C.Y., isimli şahıslar 25.05.2021 günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır.

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı suç ve suçlularla mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi