Sertifikalar, Protokol Üyelerinin Katımıyla Verildi
Zafer Kalkınma Ajansı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile beraber yürüttüğü ve 9-16-23-30 Mart 2013 tarihlerinde toplam 20 saat süren Sosyal Medya Uzmanlığı eğitimine katılan basın mensuplarına sertfikaları Vali Balkanlıoğlu ve diğer protokol mensupları tarafından verildi.
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği lokalinde gerçekleştirilen Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı belge dağıtım programına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Yılmaz Özmen, AGD Başkanı Mehmet Abdioğlu ve eğitime katılan basın mensupları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğlu ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Ali Fuat Gölbaşı’nın konuşmalarından sonra söz alan Vali Balkanlıoğlu; ’’Gazetecilik denilince geçmişten bu yana takip edildiği için, gelişimi ve değişimi hakkında söylenecek çok söz var. Geçmişte ilkel makinelerde baskılar yapılırken, şimdi ofset baskı yapımı gibi aşama aşama bugünkü konumuna geldi. Basın artık dünyada gündemi belirler hale geldi, ama internet çıktıktan sonra kağıdında hükmü kalmadı. Şimdi artık amatör kişilerin amatörce hobilerini tatmin etmek amacıyla yaptıkları siteler bazen milyar dolarlar kazandırabiliyor. Kendilerinin bile tahmin edemeyeceği ve bir milyonlarca kişinin kullandığı, facebook, Skype, Google ve bunun gibi siteler hayatımıza yerleşmiş durumda. Şimdi gazete bile almadan internetten haber siteleri incelenebiliyor. Hatta dünyaya bir mesaj vermeniz gerekiyorsa internet yoluyla milyonlarca kişiye anında ulaşabiliyorsunuz. Hatta bazı durumlarda birbirine sorulacak soruları dahi internette sorulur hale geldik. Dolayısıyla internet hayatımızın bir parçası oldu. Yurtdışı ziyaretlerimizde de gördüğümüz bir tablo var. Cadde ve sokaklarda genç yaşlı herkesin elinde bilgisayarlar, telefonlar internetten sürekli bir şeylere bakıyorlar. Sosyal paylaşım siteleri insanların birbiriyle olan iletişiminin bile önüne geçti. İnternette bir şeyler yapmak, popüler hale gelmek ve para kazanmak daha kolay hale geldi. Burada, bazı arkadaşlar da aldıkları eğitimlerle internette güzel şeyler yapar ve hatta reklam alır, para kazanabilirler. Bu tür eğitimler son derece faydalı. Ama internet medyacılığında haksız yere bazı olaylar yaşanmaktadır. Gerekli kontrol ve tedbirler alındığında internet haberciliğimizde daha doğru işler yapılacaktır. Bilgisayar erişiminde ve internet konusunda bilgi ve donanım sahibi olmak çok önemli. Ve bu tür nitelik taşıyan insanlara çok ihtiyaç var. Yani internet büyük bir derya. Bu konuda eğitim yapan ve size bilginin anahtarını veren bu eğitimi alan arkadaşlarımızı kutluyorum. Ayrıca nitelikli işlerde bulunduğu için AGD’yi de kutluyorum. Başkanlığını yaptığım Zafer Kalkınma Ajansının bu ve bunu gibi son derece önemli projeleri desteklediği için kendilerini de tebrik ediyorum’’ dedi.
Vali Balkanlıoğlu konuşmasından sonra eğitime katılan ve başarılı olan basın mensuplarına Vali Balkanlıoğu ve protokol üyelerinin sertifika vermesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.
Editör: Haber Merkezi