Serteser'den 5 Yılda Bir Milyar Dolarlık İhracat Hedefi
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, yumurtacıların güç birliği yaparak 96 milyon dolarlık ihracatını örnek gösterdi. Serteser, başta mermer olmak üzere diğer sektörlerde benzer bir şirketle 5 yılda bir milyar dolarlık ihracatın yakalanabileceğini söyledi.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu geçtiğimiz günlerde yapılan seçimler sonucunda Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Hüsnü Serteser ile Meclis Başkanlığına seçilen Mehmet Çarkgil'e 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.
Balkanlıoğlu, ATSO seçimlerinin son derece demokratik bir çerçeve içerisinde çekişmeli, ancak kimsenin kalbi kırılmadan gerçekleşmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, "ATSO olarak her konuda iletişimli olmanız ve her kurumla sürekli diyalog halinde bulunmanız Afyonkarahisar ekonomisinin canlanmasına büyük bir katkı sağlamaktadır. Bütün sanayici ve iş adamlarımıza vereceğiniz hizmetlerden dolayı da şimdiden sizlere teşekkür ediyorum." dedi.
"YENİ HEDEFLERİMİZ OLACAK"
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser de yeni dönemde yeni hedefleri olacağını söyledi. Serteser, "Bizim hedefimiz, 5 yılda bir milyar dolarlık ihracat ve Afyon'u ilk 16 il arasına sokmak olacaktır. 400 milyon dolarlık ihracatı, önümüzdeki 5 yılda 1 milyar dolara çıkaracak projeler hedefliyoruz." dedi. Serteser, Afyonkarahisar'ın lokomotif sektörünün mermer sektörü olduğunu, 406 milyon dolarlık ihracatın 235 milyon dolarını mermer ihracatından karşıladığını kaydetti. 5 yıl içinde sadece mermerden bir milyar dolar ihracat rakamına ulaşmanın mümkün olduğunu ifade eden Serteser, kentte güç birliği yapan yumurtacıların kurdukları şirketler sayesinde ihracatlarını 96 milyon dolara çıkarmalarını örnek gösterdi. Mermerde de ihracat şirketi kurularak beş yılda bir milyar dolara ulaşılabileceğini, bu konuda çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
Hüsnü Serteser, kentte bürokratlar, siyasiler ve sivil toplum örgütleri arasında bir uyum olduğunu, bir sinerji yakalandığını ifade ederek, bunun neticesinde kente güzel yatırımlar kazandırıldığını bunun devamından yana olduklarını dile getirdi.
ATSO Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil de ekip olarak hizmete talip olduklarını, yapılan demokratik seçimler sonucunda tüm üyelerin desteğini alarak seçimleri tamamladıklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi