Serteser, TOBB’daki toplantıda Afyon'un Gazi Meslek Okulunu anlattı

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in teşrifleri ile düzenlenen Ulusal Eğitime Katkı Protokolü Töreni'ne katıldı. Serteser, toplantıda Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Protokol Yürütme Kurulu Başkanlığı'nı sürdürdüğü Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi verdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Türkiye’nin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını belirterek, “Bu vizyonla hareket ettik ve en önemli yatırım alanı olarak, ülkemize yeni okullar kazandırmaya ihtiyaç duyulduğunu gördük. TOBB Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla, 81 İlde 81 okul yaparak, milletimize ve şehirlerimize armağan ettik” diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sektör ve Türkiye açısından yeni ve çok önemli bir girişim başlattıklarını ve bunun gururunu ve sevincini yaşadıklarına vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve Borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz. İlçelerimize, hayırlı ve uğurlu olsun. Hamdolsun, bir zamanlar uzak birer hedef olarak duran eğitim ve sosyal sorumluluk projelerini, bugün gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bugün imzaladıkları protokol ile TOBB tarafından Türkiye’ye kazandırılan eğitim tesisi sayısının 307’ye ulaştığının bilgisini vererek, yapılmış 153 okul ve yapılacak 154 yeni eğitim tesisine ilişkin bilgileri paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer de en zararsız ve riski olmayan yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğuna dikkati çekerek, “Ülkelerin en kalıcı ve sürdürülebilir sermayesi beşeri sermayedir. Onun için tüm ülkeler gibi Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı olarak, beşeri sermayemizin niteliğini artırmak ile ilgili gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Sadece kamu kaynakları ile yatırım değil, eğitime gönüllü paydaşlarla birlikte eğitim yatırımlarını yönetmenin de çok kıymetli olduğunu belirten Özer, “Onun için Milli Eğitim Bakanlığının en kadim ve en güçlü paydaşı TOBB ile çocuklarının nitelikli eğitime erişimini, kapasitesini ve verimliliğini artırmadaki iş birliğinden dolayı gerçekten mutluluk duyuyorum. Başkanımıza yıllardır sürdürdüğü bu başarılı çalışmalarından dolayı en içten duygularımı sunuyorum” diye konuştu.

Toplantının Mesleki Eğitim İstişare Toplantısı bölümü ise basına kapalı şekilde devam etti. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, toplantının bu bölümünde söz alarak Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Protokol Yürütme Kurulu Başkanlığı'nı sürdürdüğü Afyonkarahisar Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi vererek okul hakkındaki talepleri gündeme getirdi.

Editör: Haber Merkezi