Serteser, 'Teşvikler devam etmeli'.
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, 2012 sonunda bitecek olan ‘5084 sayılı yatırım ve istihdam teşvik’ kanununun uzatılması ile çalışmalara başlanıldığını ifade etti.
Yatırım ve istihdam teşvik kanununu 2012 Aralık ayı sonunda bitecek. Afyokarahisar’da 5084 sayılı teşvik kanunu, işsizliğin azalması ve istihdamın artmasında büyük rol oynadı. ‘5084 sayılı yatırım ve istihdam teşvik’ kanununun devam etmesinin ekonomik acıdan olumlu olacağını belirten ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, işsizliğin azalması ve istihdamın artmasında Teşvik kanununun fayda sağladığını dile getirdi.
Serteser, “5084 sayılı yatırımların ve istihdamın teşvik kanunu 31.12.2012 tarihinde sona eriyor. Kanunun devam etmesi ile ilgili Bakanımızla ve Milletvekillerimizle görüşüyoruz. Talebi kendilerine ilettik. Bu konuda oldukça fazla talep var. Önümüzdeki günlerde bunu Ticaret ve Sanayi Odası olarak da kamunun da bilgilenmesi, iş adamlarının bu konuda toplu bir istek talebine gittiğini belirtir vaziyette çalışmalarımız olacak. Hükümetimizin de bu konunun gündeminde olduğunu biliyorum” dedi.
5084 sayılı teşvik kanununun devam etmesi konusunda hükümete de talep gittiğini kaydeden Başkan Serteser, konuşmasına şöyle devam etti;
“ Zannediyorum ki hükümetimize de bu konuda çok talepler gelmekte. Hakikaten ben Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak bilhassa sigorta primi işveren desteğinin devam etmesini istiyoruz. Çünkü en yakinen bunu bilenler biziz. Birçok büyük firmamız dert yanıyor. Eğer bizim bu teşvik devam etmezse istemeden birçok işçi çıkarmak zorunda kalacağız deniliyor. Tabii ki işsizliğimizin son dönemlerde çok güzel ve iyileşen sonuçlar göstermesi belki de bu teşvikimizin devam etmesi neticesinde katkısı olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik yönden bu tip göstergeleri iyileşen Türkiye’mizde en azından belli bir süre daha bu teşvikin devam etmesini arzu ediyoruz.”
Teşvik kanununun devam etmesi konusunda kendisinin telefonla çok fazla arandığını vurgulayan Serteser, teşvikin devam etmesi ile ilgili Bakan ve Milletvekilleri ile görüştüklerini söyledi.
Serteser, “Bu sadece benim düşüncem değil bu teşvikten faydalanan sanayicinin, üretim yapan iş adamlarının, işçi çalıştıran istihdam gerçekleştiren iş adamlarımızın ortak dileği. Hakikaten ben son günlerde daha önceden alıyordum, ama son günlerde oldukça fazla telefon arıyorum. Oldukça fazla Ticaret ve Sanayi odamıza başvuru oluyor. Nitekim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz çatı kuruluşumuzda bu konuda çalışmalar yapıyor. Sayın Milletvekillerimize, Sayın Bakanlarımıza görüşüyorlar. Hükümetimizden istirhamımız bu teşvikin belli bir süre uzatılması yönünde. Bu isteğimizi daha değişik şekilde de çalışmalarla da belirteceğiz” diye ifade etti.
 
Editör: Haber Merkezi