Şenol, “Bakanlık okullara acil ödenek çıkarmalı”

Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol, yazılı basın açıklamasında:

COVID-19 musibetinin bizi karşı karşıya bıraktığı bu olağanüstü dönemde, sanırım, öğretmenlerimizin toplum hayatımız için taşıdığı ehemmiyeti somut şekilde fark ettik. En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın sadece akademik değil, kişisel ve sosyal gelişimleri için de öğretmenlerin ve okullarımızın ne derece etkin bir unsur olduğunu tecrübe ettik.

Salgın döneminde öğretmenlerimiz, gerek Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında ve gerekse filyasyon ve denetim ekiplerinde görev alarak sadece salgınla mücadelemizde sorumluluk yüklenmekle yetinmediler; hiçbir ekonomik ve teknolojik destek almadan, yalnızca kendi kişisel gayret ve imkanlarıyla uzaktan eğitimde olağanüstü bir gayret ortaya koydular. Çocuklarımızın kesintiye uğrayan eğitim sürecinin olabildiğince telafi edilmesi anlamında öğretmenlerimizin sergiledikleri fedakarane gayretleri her türlü övgüye layıktır.

Hep söylüyoruz; öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Öğretmeni, korumak demek, çocuklarımızı ve aslında geleceğimizi korumak demektir.

Eğitim çalışanları Mart ayından itibaren salgınla mücadelede etkin rol oynadılar. Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında gönüllü olarak görev alan onbinlerce öğretmenimiz, bu dönemde devletimizin vatandaşa uzanan şefkat eli oldu. Sonraki süreçte de başta filyasyon ekipleri olmak üzere, ihtiyaç duyulan her yerde öğretmenlerimiz sorumluluk almaktan kaçmadılar.

Ancak 12 Ekim Pazartesi günü itibariyle tüm ilkokullarımız ile 8. ve 12. sınıflarımız yüz yüze eğitime başlıyor. Bunun yanı sıra Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda da yüz yüze eğitim devam ediyor.

Eğitim öğretimin başlamış olması hem öğretmenlerimiz hem de okul yöneticilerimiz için yoğun bir mesai demektir.

Dolayısıyla artık öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize ilave sorumluluklar yüklenilmemesi eğitim öğretim sürecimizin sıhhatle yürütülmesi anlamında önem arz etmektedir.

Öğretmenler mahallenin denetimden değil ,eğitiminden sorumludurlar.

Öte yandan malumdur ki, salgın döneminde ekstra hijyen tedbirlerinin alınması anlamında ilave sorumluluklar yüklediğimiz ve bu faaliyetler için yeterli ödenek tahsis etmediğimiz okullarımızın tek gelir kaynağı kantinlerdir.

Dolayısıyla MEB, acilen okullarımıza ödenek çıkarmalı ,çocuklarımızın sağlığı ve okullarımızın gelirleri bakımından kantinler hususunda da düzenleme yaparak okul yöneticilerimize ve öğrencilerimize kolaylık sağlamalıdır.

Editör: Haber Merkezi