Şenel, Polis teşkilatının 172.yılını kutladı

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan ŞENEL, Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşunun 172. Yılı münasebetiyle bir basın açıklaması yaptı.

Şenel yaptığı açıklamada; “Ülkemizin en köklü kurumlarından biri olan, 172 yıldır olduğu gibi içinde bulunduğumuz bugünkü koşullarda da gerek devletin bekasını, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlayan ve 24 saat görevinin başında özveri ile hizmet veren cefakar, fedakar emniyet mensupları ile çalışmalarını yürüten Türk Polis Teşkilatımızın 172. Yılını kutluyorum. 10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkemizdeki huzur ve güven ortamının sağlanmasında da büyük rol üstlenmektedir. Kamu düzenini koruyan kanunların uygulanmasında emniyet teşkilatımıza önemli görevler düşmektedir. Emniyet Teşkilatımız, devletimizin demokratik otoritesinin meşru gücünü temsil etmektedir. Bilinmelidir ki demokrasinin yaşaması, huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür. Gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisi, görevini her zaman yapmış, gerektiğinde canını vererek görevlerini yerine getirmiş, bundan dolayı da toplumumuzun güven ve takdirini kazanmıştır. Bizlerde Saadet Partisi olarak polisimizin yanında olmaya devam edeceğiz.’’

Şenel; ‘’Bu vesile ile şanlı Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yılını kutlar, bugüne kadar ülkesi için canını vererek şehit olmuş emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet dilerim.

Editör: Haber Merkezi