ŞENEL: PAZAR ESNAFINDA DURUM, İÇLER ACISI
Saadet Partisi Afyon belediye başkan adayı Adnan Şenel ve belediye meclis üyesi adaylarından oluşan 15 kişilik ekip, hafta sonu Halil Ağa semt pazarındaydı.
Adnan Şenel, pazar esnafı ziyaretinde yaptığı istişarede, esnaftan adeta “bir söyle, bin işit” ile karşılaştı! “pazar yerine geldiğimizden bu yana randıman alamadık”, “açtığımız gibi siftahsız kapatır durumdayız”, “çarşamba-cumartesi değil, her günde açık olsa yapılan uygulamalar neticesi kar-zarar dengesi kuramıyoruz”, “eski otogarın yanında daha iyiydik, burada atıl bırakıldık” şeklinde ifadelerin geçtiği muhabbette, esnaf, bir an evvel durumlarına çare bulunmasını talep etti.
Pazar esnafının dertlerini dinleyen saadet partisi belediye başkan adayı Adnan Şenel yaptığı açıklamada, esnafın anlattıklarına yabancı olmadıklarını belirtirken; çok sayıda pazar esnafının , çalışma şartlarının zorlaştırılmış olması nedeniyle işyeri açamaz durumda olduğunun altını çizdi. Semt pazarında gördüğü manzaranın hiçte bahsedildiği gibi “rahat-huzurlu ve ekonomik bir ortam” olmadığına da değinen başkan adayı Adnan Şenel; “pazar esnafı karşılaştığı zamları ayakta durabilmek için fiyatlara yansıtmak zorunda kalıyor. Alış-verişe gelen vatandaşımızda kısır bütçe ile hareket ettiğinden dolayı, istediği gıda talebini karşılayamıyor. Giysi-züccaciye noktasında zaten bakamaz durumda olduğundan, pazar alış-verişi zayıf kalıyor. Bundan dolayıdır ki, pazar esnafı maalesef siftahsız kapatır durumda”.
Milli görüş belediyeciliğini yeniden yürürlüğe koyacaklarının altını çizen saadet partisi belediye başkan adayı Adnan Şenel, “Saadet kazanınca Afyonkarahisar kazanacak” derken, mühürün 30 mart günü sandıkta Saadet Partisinden yana kullanılması ile bütün bu sorunların, halkımızla müzakerelerle ortadan kaldırılmasını sağlayacaklarını açıkladı.
Editör: Haber Merkezi