Şenel, “1946 ruhu canlandı”

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel Basın Açıklamasında;

İSTANBUL SEÇİMLERİ

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçimlerine ilişkin vermiş olduğu karar, hukuk kurallarının yanlış yorumlanması değil hukuk kurallarının hiçe sayılmasıdır. Bir faciadır hukukun katledilmesidir. Yüksek Seçim Kurulu’nun alnına vurulmuş kara bir leke olarak tarihe geçecektir. Bu durumun kamu vicdanında apaçık bir hak gasbı olduğu kanaati hakimdir. Böyle bir kararın alınmasına neden olanlar da kuşkusuz milletimizin vicdanında mahkûm olmuşlardır.

1946 RUHU CANLANDI

AK Parti seçim sürecine girerken 1994 ruhunu döneceğiz demişti. Biz de kendilerine ruh çağırmakla 94 ruhu gelmez demiştik. Nitekim bu dediğimizde haklı çıktık. İktidar 94 ruhuna döneceğiz derken 1946 ruhuna döndü. Tek parti döneminin gayr-i hukuki ve demokrasi dışı uygulamalarını aynen benimsedi. Fakat iktidara şu tarihi uyarıyı tekrar hatırlatmak istiyorum. Ebedi olan hiçbir iktidar yoktur, nice yıkılmaz zannedilen iktidarlar yıkılıp gitmiştir. Bugün izleri bile kalmadı. Emin olun siz de aynı akıbete uğrayacaksınız ve şu tavrınız sebebiyle kuşaklar boyu kötü bir şekilde zihinlerde yer bulacaksınız.

İKTİDAR GERÇEK GÜNDEME ODAKLANMADI

AK Parti her gün derinleşen ekonomik ve sosyal sıkıntılar yerine İstanbul seçimlerine odaklandı. Ne yazık ki Ülke ekonomisi bir seçime daha kurban edildi.

Bakınız;

Dolar: 6.06 Euro: 6.79 Faiz: 24.06% İşsizlik: %14.7

Tablo açık seçik ortada bu duruma önlem alması gereken AK Parti’nin tavrı ise gerekirse ülke gitsin ama iktidar bize kalsın mantığıdır ne yazık ki!

ÇÖZÜM SANDIK ve DEMOKRASİDİR

Buradan aziz milletimize seslenmek istiyorum her ne yaşanırsa yaşansın asla ve asla gelecekten ümit kesilmemelidir. Bu süreçte ülkemizi bekleyen en önemli tehlike bir takım provokasyonlar ve kışkırtmalardır. Herkes bilmeli ki ne yaşanırsa yaşansın tek çözüm yolu sandık ve demokrasidir. Sokaktan medet umanlara bu süreçte asla taviz verilmemelidir.

Buradan iktidara da sesleniyorum;

Seçmen iradesine ipotek koyacak davranışlar asla sergilenmemelidir. Bu seçimde medya ve yetkili kurumlar adil davranmalı, şaibeye yer verecek bir tutumun içine asla girmemelidir. Seçmenlerin ve partilerin tutumları kutuplaştırmaya ve cepheleşmeye fırsat vermemelidir.

SAADET PARTİSİ OLARAK BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYIMIZ

SAYIN NECDET GÖKÇINAR

Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuk kurallarını, kendi içtihatlarını ve teamülleri hiçe sayarak vermiş olduğu İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararıyla ülkemiz yeni bir süreçle yeni bir tercihle karşı karşıya bırakılmıştır.

Saadet Partisi olarak bütün çabamız ve ümidimiz bu yeni sürecin Türkiye’nin normalleşmesine vesile olması, kutuplaşmanın ortadan kalkması ve toplumun her kesimini derinden etkileyen ekonomik ve sosyal sıkıntıların giderilmesi içindir.

Artık bu seçimde İstanbul 16 milyon değil 82 milyondur. İstanbul Türkiye’nin kalbidir ve İstanbul’un yorulması Türkiye’nin yorulması demektir. Bu sorumlulukla verdiğimiz karar Türkiye’mizin önünü açmaya yöneliktir.

İlgili kurullarla yapılan geniş istişareler, kamuoyu eğilimleri ve ülke gerçeklerini göz önünde bulundurarak 23 Haziran 2019 seçimlerine Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Necdet Gökçınar ile devam etme kararı verilmiştir.

Bu vesile ile yürütülecek seçim kampanyalarında başta adaylar ve siyasi partiler olmak üzere bütün vatandaşlarımızı üslup ve davranış olarak her zamankinden daha fazla hassas olmaya davet ediyoruz.

Bu seçimlerin İstanbul’umuza, ülkemize ve milletimize hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyoruz. 23 Haziran çatışmanın değil dayanışmanın tarihi olsun.

Editör: Haber Merkezi