“Sen olursan olur!”

Saadet Partisi’nin yeni bina kampanyası tüm hızıyla sürüyor...

Devletin hazinesinden hiçbir yardım almadan yeni genel merkez binası için gün sayan Saadet Partisi, vatandaşların ve partililerin desteğiyle bağış toplamayı sürdürüyor. Parti, ‘Sen Olursan Olur’ isimli yeni kampanya ile birlikte binanın iç tefrişatını da yakında bitirmeyi planlıyor. Eksiklerin tamamlanmasıyla birlikte Saadet Partisi’nin yeni genel merkez binasının Kasım ayının sonuna doğru hizmete açılması bekleniyor.

Millî Görüş Hareketi’nin yaklaşık 35 yıldır siyasetin merkezi olarak kullandığı Ankara Balgat semtinde yer alan binası geçtiğimiz bahar aylarında apar topar bir şekilde tahliye edilmişti. Karar sonrası bütün Türkiye’nin gözleri önünde binanın içindeki malzemeler dışarı çıkarılmış, parti önüne gelen yüzlerce vatandaş ise manzara karşısında gözyaşlarına hâkim olamamıştı. Tahliye işlemleri sonrası kolları sıvayan Saadet Partisi yönetimi, kısa bir süre içinde Ankara’nın en gözde semtlerinden birinde yeni genel merkez binası satın aldı. Milyonlarca liraya mal olan yeni binanın ödemeleri ise partililerin ve vatandaşların bağışlarıyla ödenmeye çalışılıyor. Bugüne kadar önemli bir kısmı toplanan paranın geri kalanı için ise Saadet Partisi yeni bir kampanyayı kamuoyuna duyurdu.

BAZI ÇOCUKLARIMIZ KUMBARALARINI GÖNDERİYOR

Yeni kampanya ile ilgili gazetelere yazılı açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Saadet Partisi’nin yeni genel merkez binası ile ilgili bütün plan ve projelerin tamamlandığının altını çizerek, “Teşkilatlarımız yeni genel merkezimiz için büyük heyecan içindeler. Bazıları dairelerini bağışlıyor, bazıları boya noktasında destek çıkıyor. Nakdi yardımlar konusunda ise bizi duygulandıracak anlar yaşıyoruz. Bazı çocuklarımız kumbaralarını gönderiyor. Kadınlarımız da yüzük, küpesini gönderiyor. Bugüne kadar yeni genel merkez binamıza gelen nakdi yardım miktarı 9 milyon 733 bini buldu. Bu yardımların hepsi makbuz karşılığı olmuştur. Ve siyasi parti kanuna göre belirlenmiştir. İnşallah biz bu çalışmalara başlarken, limiti 20 milyon olarak belirledik. Binanın içi ile ilgili kaba inşaat vs. bitti. İnce işlemler devam ediyor. Kasım ayının sonunda yeni genel merkezimize taşınmak istiyoruz. Tabii bu inşaatın ve çalışmaların bitmesi, yapılacak yardımlara bağlıdır” dedi.

İSTİSNASIZ TOPLUMUN HER KESİMİNDEN YARDIM GELİYOR

Saadet Partisi’nin genel merkez binasının bir özelliğinin olduğunun altını çizen Doğan, “Sadece bizim teşkilatımızın gündemine girmedi, tüm ülkenin gündeminde yer aldı. Burada enteresan durumlar var. Saadet Partisi’nin yeni genel merkez binasına istisnasız toplumun her kesiminden destek ve yardımlar geldi. Solcusundan, sağcısından, herkesten destek var. Aslında bunun anlamı da şu; biz Saadet Partililerin değil sadece Türkiye’nin Saadet Partisi’ne ihtiyacı var.’ Bu Saadet Partililerin heyecanını artırıyor. Biz bunun farkındayız. Bir başka açıdan bakıldığında ise Saadet Partisi Yeni Genel Merkez Binası’nda maddi destek olanların sayısı muhtemelen 40 bin kişi olacak. Bu belki de dünyada rekor olabilir. Siz hizmet binası açıyorsunuz ve buna ‘katkım olsun’ diyen kişi sayısı 40 bin insan. Bilmiyorum Türkiye’de böyle çok kişinin katkısıyla bir bina yapıldı mı?” diye konuştu.

DEVLET HAZİNESİNDEN DESTEK ALINMADAN YAPILAN TEK GENEL MERKEZDİR

“Saadet Partisi genel merkezinde 1 kuruş devlet parası yok” diyen Doğan, şunları kaydetti: “Çünkü biz devletten hazine desteği almıyoruz. Saadet Partisi yeni genel merkezi tez konusu olacak bir olaydır. Türkiye tarihinde kutuplaşmanın en fazla arttığı dönemde birçok partiden kişi genel merkeze destek çıktı. Türkiye’deki bu kutuplaştırma hastalığına karşı Saadet Partisi merhemdir. Neden her partiden destek geliyor biliyor musunuz; çünkü herkes Saadet Partisi’ne ihtiyaç olduğunu biliyor. Hangi binanın tapusunda 40 bin kişinin imzası var. Yeni genel merkezimiz Türkiye’ye mal olacak. Bir günlük harçlığını bize gönderenler var. Bu kampanyaya herkesin ciddi desteği var. Devletin hazinesinden destek alınmadan yapılan tek genel merkezdir.”

SAADET PARTİSİ BİNASI İÇİN BAĞIŞ YÖNTEMLERİ

Kampanyaya online olarak bendevarim.saadet.org.tr adresinden kredi kartı, havale/EFT ve SMS ile bağış yapılabiliyor. Ayrıca sitede bağış için Saadet Partisi banka hesap numaraları da yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi