Semt Pazarları 8 ve 15 Mayıs’ta Açık Olacak

İçişleri Bakanlığı son yayınladığı genelgede "tam kapanma" dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında pazar yerlerinin açık olacağını duyurdu.

SADECE YAŞ SEBZE-MEYVE VE FİDE SATIŞINA İZİN VERİLECEK

Bu kapsamda Afyonkarahisar Belediyesi de gerekli hazırlıklarını tamamladı. Bakanlıkça yayımlanan genelgede, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin (yaş sebze-meyve) zayi olabileceği yönünde tespitler bulunduğu ve bu nedenle yeni kararların alındığı yer aldı.

GÜNÜ GEÇMEMİŞ FAALİYET BELGESİNE DİKKAT!

Buna göre, tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek. Pazar yerlerinde temizlik ürünleri, giyim, zücaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Ayrıca pazaryerinde tezgah açacak esnafınGÜNÜ GEÇMEMİŞ faaliyet (mesleğini gösterir) belgeleri muhakkak bulundurmaları gerektiği bildirildi.

SIKI DENETİM OLACAK

Pazaryerlerinin açık olacağı günlerde Belediyemiz Zabıta ekipleri ve diğer kamu kuruluşları da her türlü tedbiri alarak açık olacak pazarların denetimini yapacak.Zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerektiğinin önemine dikkat çekti.

8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri açık olacak Pazarlarımız

Pazar Yeri Adı

1

ATAKÖY SEMT PAZARI

2

ÇAVUŞBAŞ S. PAZARI

3

FATİH SEMT PAZARI

4

FUAR ALANI PAZAR YERİ

5

HARBİŞ SEMT PAZARI

6

KARŞIYAKA S. PAZARI

7

K. KAPALI PAZAR YERİ

8

MAREŞAL PAZAR YERİ

9

MECİDİYE SEMT PAZARI

10

SAHİPATA SEMT PAZARI

11

UYDUKENT S. PAZARI

Editör: Haber Merkezi