SELÇUKLU MAHALLESİNE VEYSEL EROĞLU PARKI
 
        Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kanal 3 televizyonunda katıldığı özel programda, Afyonkarahisarlılar’la bir müjdeyi paylaştı. Selçuklu Mahallesi'nde tam 70 bin metrekare alan üzerine müthiş bir park yapacaklarını açıklayan Başkan Çoban, bu parka Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun isminin verileceğini ifade etti.
 
           Başkan Çoban; “Selçuklu Mahallemizde sürpriz bir bölgede 70 bin metrekare alan üzerine kurulu çok dehşet bir parkı da inşallah bu dönem Afyonumuza kazandıracağız. Burası her ne kadar Selçuklu Mahallemizin hudutları içerisinde olsa da Necmettin Erbakan Köprüsünün etrafında olduğu için ilimizin her tarafından insanların rahatlıkla ulaşabileceği bir mekan olacak. Bu parka, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun ismini vereceğiz” dedi.
 
 "200 TANE PARKIN ZEMİNİNİ KAUÇUKLA KAPLADIK"
 
Afyonkarahisar’da 200 ayrı çocuk parkının zeminlerinin tamamını kauçuk zeminle kapladıklarını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban, hiçbir yerde tüm parklarının altının bu şekilde kauçukla kaplanmadığını iddia etti. Göreve geldiğinde Afyonkarahisar’da bir tane halı saha olduğunu hatırlatan Başkan Çoban, halı saha sayısının şu an 48’e ulaştığını çocuklarımızın toprak veya betonda değil, halı sahalarda top koşturduğunu söyledi.
 
 MASAL DEĞİL, GERÇEK…..
 
Mehmet Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı'nın açılışa hazır hale geldiğini aktaran Başkan Çoban;  "Bu alanda masal dünyamızın figürleri var. Survivor Macera Parkuru var. Park Bahçeler Müdürlüğümüzün kendi yaptığı bisiklet parkuru var. Çok güzel bir şelale var. Doğaltaşları şelale olarak kullandık, ışıklandırdık. Etrafını 600 metrekare havuz yaparak bu şekilde bir güzel bir çalışmaya imza attık. Yine Selçuklu Mahallemizde Engelsiz Parkımız, Macera Parkımız ve Paten ve Kaykay Pistimiz bitti.  Mahallem Spor Yapıyor projesi kapsamında ise bir tane binamız tamamlandı, yakında açacağız. İkincisini de yapacağız” dedi.
 
 ATATÜRK HATIRA ORMANI VE MESİRE ALANI
 
Kent Ormanına yapılan Şelale Parkı çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Çoban; bu parkın ismini Atatürk Hatıra Ormanı ve Mesire Alanı olacağını açıkladı. Başkan Çoban; “Orada şelalenin yanı sıra çok güzel piknik alanları yaptık. Burayı da Afyonkarahisar Atatürkçü Düşünce Derneği ile bir karar aldık ve oraya Atatürk Hatıra Ormanı ismini vereceğiz. İlave ağaçlar dikeceğiz bunun yanında da bir mesire alana yapağız adı da Atatürk Ormanı ve Mesire Alanı olacak. Halkımızın çok rahat piknik yapabileceği ve dinleneceği güzel bir alan olacak" diye konuştu.
 
KİREMİT TOZU ZEMİNDEN, TARTAN PİSTE
 
Stad Parkın da iki ay içerisinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Çoban, “Eski stadyumun yıkılacak olması nedeniyle burada koşan insanlardan bize eleştiri geliyordu. Stadyuma giden insanlar kiremit tozu zeminde koşuyorlardı. Şuan yapacağımız Stad Park'taki koşu yolları tamamen tartan pis olacak, genişliği tam 4 metre. İnsanlarımız hiç tozdan topraktan etkilenmeden rahatça koşabilecek. Etrafını da ağaçlandıracağız. İki ay içerisinde bu parkı bitireceğiz. Kafeterya olacak orada mağarayı da Tema Vakfıyla beraber sergi salonu olarak değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.
 
KARAYOLLARI PARKINI 2017’DE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
 
Başkan Çoban Karayolları Parkının tesliminin Belediyemize yapılacağını ve daha sonra ihalesine çıkacaklarını da söyleyerek 2017 yılı içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
 
Editör: Haber Merkezi