Şekerleme Sektörünün Sorunları İçin Çözüm Adımları Atılıyor

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 21’inci Meslek Komitesi (Şekerleme ve İçecek Sektörü) genişletilmiş toplantısı, ATSO hizmet binasında gerçekleştirildi.

ATSO Meclis Üyesi Ömer Altınay'ın idaresinde, 21. Meslek Komitesi Başkanı ve ATSO Meclis Üyesi Serkan Ayhopa'nın katılımıyla düzenlenen toplantıda, şekerleme sektörünün sorunlarının ele alındığı 25 Ocak 2022 tarihli ilk toplantıdan bu yana yaşanan gelişmeler görüşüldü.

ATSO Meclis Üyesi Ömer Altınay, "Şekerleme imalatçılarının şeker fiyatlarının yüksekliği ve tedarikte karşılaştığı sıkıntılar dolayısıyla yaşadığı mağduriyet tarafımıza bildirilmişti. Meslektaşlarımız bu sorunu ilgili makam ve mercilere iletmemizi istediler. Biz de Meslek Komitemiz'in ATSO Meclisi'ndeki temsilcileri olarak siz değerli Meslek Komitesi üyelerimizle fiyat yüksekliği ve tedarik ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini istişare etmiştik. Toplantımızın hemen ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser'i ziyaret ettik. Sayın Başkanımız, hemen Sayın Milletvekillerimiz'i aradı. Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, özel bir Şeker Fabrikası ile temasa geçmemizi sağladı. O Fabrika’dan piyasadaki fiyatın altında bir fiyat aldık. Milletvekilimiz Sayın Av. Ali Özkaya, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser ile görüştükten sonra konuyu Tarım ve Orman Bakanlığı’na bildirdiğini, Bakanlık’ın bu konuda en kısa sürede çalışma yapacağını, çalışmayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a arz edeceğini bize aktardı. Ayrıca, her iki Milletvekilimiz de, yaşanan sorunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a arz edeceklerini belirttiler. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız da Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’in imzası ile konuyu Cumhurbaşkanlığımız’a, Tarım ve Orman Bakanlığımız’a, Ticaret Bakanlığımız’a ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz’e iletti. Gelecek hafta başka olumlu gelişmelerin de olacağına inanıyoruz. Bu sorunu Sayın Başkanımız Hüsnü Serteser'in öncülüğünde, Sayın Milletvekillerimiz'in idaresinde çözeceğiz" dedi.

Meslek Komitesi üyeleri, çalışmalar dolayısıyla ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'e, Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Av. Ali Özkaya'ya, ATSO Meclis Üyeleri Ömer Altınay ve Serkan Ayhopa'ya teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi