Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesine Karşı Değiliz
Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Müdürü Fahrettin Tan, özelleştirmelere karşı olmadıklarını belirterek, "Özelleştirmeler, dünyada nasıl yapılıyorsa, ülkemizde de öyle yapılmasını istiyoruz" dedi.
Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen Pancar Ekicileri Kooperatifi 45. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Tan, Türkiye'de 33 şeker fabrikasının bulunduğunu, PANKOBİRLİK'in de 5 şeker fabrikası ile Türkiye'nin şeker ihtiyacının çoğunu karşıladığını ifade etti.
Geçen günlerde 10 fabrikanın özelleştirme ihalesinin yapıldığını anımsatan Tan, şöyle konuştu:
"İhalede bizden başka işi bilen, işten anlayan hiç kimse yoktu. Zaten ihaleye girmek isteyenlerin amacı şeker üretmek değildi. Bizim fabrikalarımız çok güzel noktalarda. Bu fabrikaları alıp kapılarına kilit vurmak istiyorlar. Yapılan 10 ihaleyi de iptal ettiren Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. İhalelerin iptal edilmesi, özelleştirmelerin durduğu anlamına gelmiyor. İptalden sonra yeniden özelleştirmeler gündeme gelmiştir. Türkiye'nin en ucuz şekerini biz üretiyoruz. Biz özelleştirmelere karşı değiliz. Ancak bu özelleştirmeler dünyada nasıl yapılıyorsa ülkemizde de öyle yapılmasını istiyoruz."
Editör: Haber Merkezi