“Şehrimize bir Onkoloji Hastanesi açılmalı”
 
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına bu hafta Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mükremin Uysal konuk olarak katıldı.
Programda kanser hastalığı konuşuldu.
“Kanserde erken tanı çok önemli”
Kanserin görülme sıklığının ülkemizde ve dünyada sürekli arttığını kaydeden Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç Dr. Mükremin Uysal, “Kanserin tedavisi de oldukça maliyetli. Bu hastalıkta erken tanı çok önemli. Ülkemizde bu hastalığa karşı erken tanı ve tarama programları oluşturulmuş durumdadır. Erken evrede yakalanan kanserde iyileşme şansı daha yüksektir” diye bilgi verdi.
“Prostat kanseri kan tahliliyle anlaşılabilir”
Bazı kanser türlerinin kan testiyle anlaşıldığını söyleyen Uysal, “Prostat kanseri kan tahliliyle anlaşılabilir. Ama akciğer ve meme kanserleri bu şekilde anlaşılmaz. Meme kanserinde kişiler kendi kendilerini muayene ederek fark edebilirler. En sık görülen kanser türleri erkeklerde akciğer kanseri, kadınlarda ise meme kanseridir. KETEM’lerde bazı kanserlerin taramaları yapılıyor. Vatandaşlarımız buralara müracaat ederek taramalarını yaptırabilirler” şeklinde konuştu.
“Yeni geliştirilen ilaçlar var”
Kansere karşı bilim adamlarının çalışmalarının sürekli devam ettiğini belirten Uysal, “Yeni geliştirilen ilaçlar var. Belki de önümüzdeki süreçte bazı kanserler kronik bir hastalık haline gelebilir” dedi.
“8 aydır polikliniğimizde hizmet veriyoruz”
Şehrimize bir Onkoloji Hastanesi’nin gerekli olduğunun altını çizen Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mükremin Uysal, “8 aydır Üniversite Hastanesi’nde Onkoloji polikliniğinde hizmet veriyoruz. Günde 40–50 hastamız polikliniğimize geliyor. Lösemi, lenfoma gibi Hematolog gereken kanserli hastalara maalesef hizmet veremiyoruz. Rektörümüz ve Başhekimimiz Onkoloji Hastanesi’nin açılması için son derece gayretli. Belki de bir hayırseverin katkılarıyla bu hastanemiz açılabilir. Bunun yakın bir sürede gerçekleşmesini diliyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Uysal, Akar ile de görüştü
Program sonrası Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mükremin Uysal Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile de bir süre görüş alışverişinde bulundu. Akar, Uysal’a Onkoloji Hastanesi’nin şehrimize kazandırılmasının çok önemli olduğunu belirterek, çalışmalarında başarılar diledi. Uysal ise Gün FM’in yayınlarında sağlığa geniş yer vermesinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.
 
 
Editör: Haber Merkezi